Şubat ayı başında CHP adına Yusuf Meriç ve İYİ Parti adına da Bülent Gürsoy’un seçim koordinatörlüğüne atanmaları ile başlayan İşbirliği Koordinasyonu, başkan adayları ve meclis üyelikleri listelerinin seçim kurullarına verilmesiyle önemli bir aşama büyük oranda sonuçlandı. İkinci aşama ise seçim çalışmalarının sahadaki koordinasyonu şeklinde gerçekleştirilecek. Meriç  ve Gürsoy, yaptıkları ortak açıklamada, ilk aşamadaki çalışmalar esnasında, işbirliğinin demokratik süreçlerden geçilerek uzlaşma kültürüyle tesis edilmesi amacıyla bir yöntem belirlendiğini, bu yönteme göre, özel durumları olan birkaç ilçe hariç, Antalya’nın tüm ilçelerinde uzlaşma amaçlı müzakere masaları oluşturulduğunu aktırdı.

HEDEF BÜYÜKŞEHİR’İ KAZANMAK

Müzakere masasında, her ilçe için ayrı ayrı olmak üzere; CHP ve İYİ Parti’nin seçim koordinatörleri, İl Başkanları, İlçe Başkanları ve söz konusu ilçenin adayı olmak üzere 7 kişi bulunduğu belirtilerek denildi: “Büyükşehir’e gidebilecek sıralardaki meclis üyesi adaylıkları için de süreç boyunca Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek ile bilgi ve görüş alışverişinde bulunuldu. 7 kişiden oluşan müzakere heyetleri, değerlendirmelerini yaparken, başta Antalya genelinde bütünsel bir yapının parçası bulunduğunun unutulmaması ve Büyükşehir’in kazanılması stratejisinin esas alındığı bir temelde, ilçede; 24 Haziran milletvekili seçimleri sonuçlarının, parti örgütlerinin temsil güçlerinin ve emek birikimlerinin, demografik ve kültürel yapının, adayın seçim almak üzere gerçekleştirdiği kurgunun yansımalarının hesaplanması gibi daha birçok faktörün ele alındığı görüşmeler yaparak, sıra ve sayı konusunda sonuca vardı.”

MASADA UZLAŞMA SAĞLANDI

“Uzlaşmayla alınan sonuçlar heyet üyeleri tarafından imza altına alındı. Uzlaşma belgelerinin imzalanmasının ardından ise sırası ve sayısı belli olan meclis üyelikleri için İl ve İlçe örgütleri kendi iç değerlendirmelerini yaparak isimleri belirlediler. İsimlendirme konusunda; CHP, İYİ Parti örgütleri ve aday arasında isimlerden kaynaklı olarak çıkan ufak tefek anlaşmazlıklarda da yine koordinatörlerle yeni müzakere masaları kurularak uzlaşmalar sağlandı. Sonuç itibarıyla da parti yetkilileri, anlaşılmış olan sıralara göre listelerini seçim kurullarına verdiler. Seçim sürecinin ilk aşaması olan bu sürecin sonuçları 31 Mart günü alınacak olup, eksiğiyle, fazlasıyla değerlendirmeleri, günü geldiğinde tüm taraflarca yapılacaktır.”

PROPAGANDA BÜTÜNLÜĞÜ OLACAK

“Gün itibarıyla gelinen nokta, ikinci aşama, seçim kampanyası süreçlerinin koordinasyonudur. Bu konuda da gereken uyum; deneyimle, özenle ve dikkatle sağlanacaktır. Kampanya sürecindeki koordinasyonda temel alınacak düşünce; vatandaşlarımızın, her türlü kamplaştırılma, ayrıştırılma, düşmanlaştırılma politikalarına karşı sandıkta birleştirilmesine dönük bir politika ve propaganda bütünlüğünün sağlanması olacaktır. Önümüzdeki seçimin, insanımızın günlük yaşamını ilgilendiren somut kararları vererek uygulamaları yapacak olan yerel yönetimlerin seçimi olduğu hatırlatılarak, ‘beka’, ‘dış düşman’, ‘iç düşman’ gibi korkutma araçlarının ileriki dönemlerde asıl beka sorunu yaratacağına dönük farkındalık yaratılarak, kampanya döneminde etkin bir çalışma yürütülecektir.”

TÜM KADEMELERDE İŞBİRLİĞİ

“Bu çalışmalar için kampanya kaynakları optimize edilecek ve en verimli şekilde çalışmalar yürütülecektir. İşbirliği partilerinin örgütleri tüm kademeleriyle aktive edilecek ve mobilize olmaları sağlanacaktır. Yapılan ve yapılacak bu çalışmalar sonucunda başta Büyükşehir olmak üzere Antalya’da seçimlerin İşbirliği partilerince kazanılacağı konusunda şüphemiz yoktur. Söz konusu işbirliği Türkiye’nin geleceğine damga vuracak bir iş birliğidir ve üzerimizdeki karanlık bulutları dağıtacak iyilik ve güzellik enerjisi bu birliktelikle geleceğe taşınacaktır. Antalya’da güneşli ve güzel günler yakındadır. Gönenç içinde, dünya evrensel kültürünün önemli bir parçası olarak huzurlu ve mutlu bir yaşam her Antalyalının hakkıdır. Bu hak 31 Mart akşamı kazanılmış olacaktır.” Görkem DELLAL

 

Editör: TE Bilisim