Birleşik Kamu-İş Antalya İl Temsilcisi Fatin Iltar, eğitim sistemindeki sıkıntıların her geçen gün arttığına şahit olduklarını söyledi. Iltar, son olarak Kepez’de bir lisenin okul servislerinde kız ve erkekler öğrencilerin ayrı ayrı oturtulduğuna yönelik velilerden şikayetler geldiğini hatırlatarak, “Böyle bir resmi yazı var mı yok mu diye araştırmanın anlamı yok. Artık bu gidişle kızların ve erkeklerin servisleri bile ayrılacak. Eğitimin geldiği nokta bu? Bilimsel, karma ve çağdaş eğitim yavaş yavaş ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Bunun altyapısı oluşturuluyor. Biz unun endişesini yıllardır yaşıyoruz. Böyle bir eğitim sisteminin yanlış olduğunu söylüyoruz. İşte bu tip uygulamalarla haklılığımız ortaya çıkıyor. İnsanlar artık kimseye güvenemez duruma geldi. Bunun tek yolu öğretmenlere güvenmek. Laik, bilimsel ve demokratik eğitime dönmemiz gerekiyor” dedi.

EĞİTİM DÜZEYİ DÜŞÜYOR

Geçen seneki eğitim düzeyinin bu sene okullarda olmadığını da iddia eden Iltar, “Eğitimde yaşanan bu süreç düşünülenin aksine yavaş yavaş değil, ciddi bir anlamda hızlı bir şekilde değişiyor. İnsanlar yavaş gittiğini zannediyor ama öyle değil. Geçen seneki eğitim düzeyi bu sene okullarda yok. Biz bazı tarikatlarla ve vakıflarla mücadele ederken, bu tarikat ve vakıfların okullara girdiğine şahit oluyoruz. Hatta sınavları bile onlar yapmaya başladı. Öğretmenler etkisiz hale getirilerek itibari yok edilmeye çalışılıyor. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerekiyor” diye konuştu.

VELİLER HAKLARINI ARASIN

Öğrenci velilerinin okullarda yanlış yönlendirildiğinin de altını çizen Iltar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle bu konuda velilere çok önemli görevler düşüyor. Çok duyarlı olsunlar. Çocuklarının gelecekleri karartılıyor. Haklarını arasınlar. Şahit oldukları ya da yaşadıkları sıkıntılar konusunda öğretmenlerine gidip danışsınlar. Gerekirse kurumsal bir sendika olarak onlara yardımcı oluruz. Her konuda bize gelip danışabilir ve destek isteyebilirler. Çünkü birçok konuda veliler yanlış bilgilendiriliyor ve yanlış yönlendiriliyor. Bunun için velilerin daha duyarlı ve daha araştırmacı olması gerekiyor. Bize gelirlerse biz onlara doğru yönlendirmeye çalışırız.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim