Balbey Mahallesi ve Bölgesi Koruma Kentsel Yenileme Geliştirme Güzelleştirme Kültür ve Dayanışma Derneği’nde (Bal-Der) Başkanı Coşkun Karadoğan, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bir açıklamayla acele kamulaştırma kararından vazgeçildiğini açıklamasını Akdeniz GERÇEK’e yorumladı.

DEMOKLES’İN KILICI GİBİ!

Karadoğan, şöyle konuştu: “Balbeyliler olarak böyle bir karar alınmasını bekliyorduk ama Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı bu karar Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle alınan kamulaştırma kararını etkilemez. Ancak yine de alınan bu karar haklı mücadelemizde belediye insanların kafasının üzerinde Demokles’in kılıcı gibi kamulaştırma kılıcını kullanamayacak. Ama Antalya Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat’taki Cumhurbaşkanlığı kararıyla elindeki bu kozu saklı tutuyor.”

“BEN VAZGEÇTİM” DİYEBİLİR

“Bir şekilde bu kararı bertaraf etmediği sürece sadece kendi inisiyatifindeki kamulaştırmaya bertaraf ediyor. 31 Mart seçimlerine kadar insanlar üzerindeki algıyı yumuşatmaya çalışıyorlar. Ama daha sonrasında seçimi kazandığı takdirde, ‘ben vazgeçtim ama Cumhurbaşkanlığının baskısıyla uyguladım’ diyebileceği bir karar.”

MÜDAHİL OLMAK İSTİYORUZ

“Birçok kişiyi bu şekilde vazgeçtiğine ikna etmeyle çalışacaklar ama BALDER olarak biz bu konuda ne istediğimizi çok iyi biliyoruz. Biz bu mahallede harabelikten kurtulmak istiyoruz. Derneğimizin avukatları ve mimarlarıyla projeye müdahil olmak istiyoruz. Mülk sahiplerinin haklarını tam olarak almasını istiyoruz. Yerlerimizin birilerine peşkeş çekilmesini, birilerinin buradan rant sağlamasını istemiyoruz.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

Editör: TE Bilisim