CHP’nin Kepez Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Tuncay Ercenk, Akdeniz GERÇEK’e yaptığı özel açıklamada seçim çalışmalarının çok iyi gittiğini ve kazanma şanslarının her geçen gün arttığını söyledi. Kendisinin de sahada olduğunu ve  Murat Dinç’e büyük ilgi ve alaka olduğunu gördüğünü kaydeden Ercenk, “Vatandaş Kepez’de bir değişimin kesinlikle gerçekleşmesi gerektiğini düşünüyor. Ben Murat Dinç’in esnaf gezileri, pazar gezileri ve kitle örgütleri gezilerinde hep yanındayım. Oralardan aldığım izlenim, belediye başkanlığı seçiminde Murat Dinç’in kazanacağı konusunda ciddi bir görüş var. Bunu bir siyasetçi olarak söylemiyorum, ben gördüklerimi söylüyorum” dedi.

KEPEZ’DE KARŞILIĞI VAR

Seçimlere çok az bir süre kala Murat Dinç’in avantajlı bir konuma geçtiğine, şansının ciddi anlamda artığına şahit olduğunu aktaran Ercenk, “Öyle iddia edildiği gibi fark olduğu görüşüne hiç katılmıyorum. Varsa bile bu hızla; yani örgütümüzün, Murat Bey’in, seçim komitemizin, kadın kollarımızın, gençlik kollarımızın çalışmasıyla aranın kapanıp öne geçeceğini düşünüyorum. Çünkü Murat Dinç’in Kepez’de bir tanınmışlığı ve karşılığı var. Hatta ben Murat Dinç’in daha önce AKP’ye oy vermiş AKP’lilerden ve Kürt vatandaşlarımızdan çok büyük miktarda oy alacağına inanıyorum. Çünkü AKP’ye oy vermiş insanlar bizi davet ediyorlar ve destek olacaklarını vurguluyor” diye konuştu.

VATANDAŞ “AÇIZ” DİYOR

Vatandaşın Kepez’e çok yanlış yatırımların yapıldığına yönelik görüşleri olduğunun da altını çizen Ercenk şöyle konuştu: “Vatandaşın paraların çarçur edildiği yönünde bir izlenimi var. Örneğin Mimar Sinan Kültür Merkezi’ne çok para harcandığını düşünüyor. Örneğin tramvay hattının yanlış yerden gittiğini herkes kabul ediyor. Yani direkt Varsak’tan kent merkezine insanları taşımıyor. Varsak’tan Otogar istikametinden uzun bir yol çizerek taşıyor. İnsanlar bunu istemiyor ki? İnsanlar bir de bu seçimin bir yerel seçim olmasının ötesinde bir Türkiye meselesi olarak görüyor. Bu da çok önemli. Bunun dışında bir de ekonomiyi çok iyi değerlendiriyor. Son aylarda mutfak yanıyor, insanlar filelerini dolduramıyorlar. Faturalar yüksek, elektrik pahalı, benzine her gün zam geliyor. Vatandaş adeta isyan bayrağını çekti. Her gittiğimiz yerde ‘biç açız’ diyor cümlelerini duyuyoruz.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

Editör: TE Bilisim