[VİDEO HABER ] Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Kepez Belediye Başkanı Adayı Dr. Murat Dinç, Kepez’deki  Business Hotel & SPA’da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kahvaltılı basın toplantısında CHP Kepez İlçe Başkanı Servet Yıldız ve CHP’nin Kepez Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Tuncay Ercenk de hazır bulundu. Toplantıda CHP ile İYİ Parti’nin kurduğu Millet İttifakı’nın Kepez Belediye Başkan Adayı olduğunu kaydeden Dinç, seçimi kazanmak amacıyla yola çıktıklarını söyledi.

28 YIL KEPEZ’DEN KOPMADIM

Kepez’de insanları mutlu etmek için, yeni bir Kepez inşa etmek için aday olduğunu vurgulayan Dinç, şöyle konuştu: “1990 yılı ağustos ayından beri Kepez’de çalıştım. Arada bir 5 yıl İl Sağlık Müdürlüğü yapsam da burada özel muayenehanemde hasta baktım. 28 yıl Kepez’den hiç kopmadım. Yani Kepez Belediyesi kurulmadan önce de ben Kepez’deydim. Kepez’de çalıştığım sürede tek bir amacım vardı o da insanları mutlu etmekti. Muayenehane açmamın amacı da insanlara özel bir sağlık merkezinde tedavi olmanın mutluluğunu yaşatmaktı, bunu da başardım. Bu işyerimi açtığımda insanlardan hiçbir zaman ekonomik bir katkı beklemedim.”

HASTALARIMA ÜCRETSİZ BAKTIM

“Günlük ortalama 30-40 hastam olduğunda bunların ancak 5-6 tanesinde para alırdım. Hatta bir de ilacını verirdim. Bunu yaparken ileride bir siyasi beklentim olduğu için yapmadım, öyle bir düşüncem hiçbir zaman olmadı. Çünkü bende gecekondu çocuğuydum, oradan yeni Murat Dinç’ler çıkartma hayalim vardı. Bu çocuklara destek oldukça bende mutlu oldum. Şimdi ki siyasi arkadaşlarımızın sadece seçim zamanı ya da düğünlerde yanları olduğu gibi değildim. Ben o dönemde her hafta sonu her türlü etkinliklerinde yanlarında oldum. Böyle olunca hiç düşünmediğim halde zaman beni siyasete itti.” 

İNSANLAR TEHDİT EDİLİYOR

Kepezaltı ve Santral Mahallesi’ndeki insanların ‘biz seçimi kaybedersek bu inşaat durur’ şeklinde tehditkar sözlerle korkutulduğunu iddia eden Dinç, “Kepez’deki insanlara daha çok dokunabilmek, insanları mutlu edebilmek, insanların öncelikli sorunlarını çözebilmek ve yeni bir Kepez inşa edebilmek için yola çıktım. Kepez’de hep kentsel dönüşümün yapıldığını söyleniyor ama ben insanların orada mutlu olduğunu düşünmüyorum.  Çünkü insanlar, ‘biz 5 kata anlaştık ama 11 kata çıktı, aradaki fark bize verilmedi’ diyor. Yani burada ciddi bir rant oluştu. Bunun yanında, ‘biz kura çektik ama nedense bize hep zemin katlar ve kötü yerler çıktı’ diyorlar. Bir de insanlar, ‘biz seçimi kaybedersek bu inşaat durur’ diye korkutuluyor. Halbuki firmanın ekonomik olarak darboğazda olduğu ama güçlü bankalarla ortaklık yaptıkları için gayet sağlıklı olduğu yönünde bilgiler geliyor. Yani belediye başkanları değişse bile Kepezaltı ve Santral Mahallesi’ndeki inşaatların hiçbir şekilde durmayacağı gayet aşikar” diye konuştu.

KEPEZ’İ PLANLAMAK ZORUNDAYIZ

Murat Dinç, Kepez Belediyesi’nin parasının rantabl kullanılmadığını da iddia etti. Dinç şöyle dedi: “Biz yeni bir Kepez inşa edeceğiz. Benim hedeflerimden biri belediye başkanlarıyla görüşüp yeni bir imar planın yapmak. Bu bölgenin hemen imara açılacağı anlamına gelmiyor. Biz Kepez’in geleceğini yaratmak, bizden sonra gelecek nesillere sağlıklı bir ilçe bırakmak istiyoruz. İş imkanlarıyla, geniş yollarıyla yeni bir Kepez yaratmak istiyoruz. Kepez çok büyük bir ilçe. Şimdi oturup biz bunların imarını planlamak zorundayız. Yapamazsak yarın çarpık kentleşmenin olacağı gün gibi kaçınılmazdır. Ama yapacağım ilk proje, Kepez’de atıl duran ve çok büyük paralarla yapılan ama kullanılamayan devasa yapıları hizmet verir hale getirmek. Sağolsun belediye başkanımız 6-7 yıl önce 50 milyona büyük bir kongre merkezi yaptı. Bugün ki fiyatı 300-350 milyon lira olan bu merkez, Kepez Belediyesi’nin tam 1 yıllık bütçesine eşittir. Ama bugün Kepez halkına verdiği en büyük hizmet bir kez yapılan kitap fuarı. İşte benim ilk projem bunu rantabl hale getirmek.”

ANKETLERDE ÖNDEYİZ

Dinç, son dönemde hem kendilerinin hem de AKP’nin yaptırdığı ankette kendisinin önde olduğunu da açıkladı. Önümüzdeki günlerde bir anket sonucunun daha açıklanacağını Hatırlatan Dinç, Ben her şeyle rağmen seçimini başa baş geçeceğini düşünüyorum. Ama kazanan ben olacağım” dedi.

Dinç, açıklamasının sonunda belediye başkanı seçilmesi halinde tasarrufa giderek, belediyedeki birçok birim müdürünün makam aracı kullanmasına izin vermeyeceğini, kendisinin mümkün olduğunca özel aracıyla görevini yapmaya çalışacağını sözlerine ekledi. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim