Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle acilen kamulaştırma kararı alınan Balbey’de mahalle sakinleri haklarını aramaya devam ediyor. Son alarak Balbey Mahallesi sakinlerini talebiyle Büyükşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda sorunlar masayla yatırıldı. Belediye yetkilileri, Balbey sakinlerinin taleplerini dinledi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda Büyükşehir Belediyesi tarafından Balbeylilerin isteklerine olumlu bir yanıt verilmediği öğrenildi.

DOĞRU BİR PROJE DEĞİL

Toplantıdan edinilen bilgilere göre, Balbey sakinleri projenin ada ada yapılmasının Balbey Mahallesine uygun olmadığı ileri sürüldü. BALDER’in önceki Başkanı mimar Bünyamin Zengin, Balbey’de bütünsel planlama yapılmasını önerdiklerini belirterek, “Bunun içerisinde ‘yolunu, yeşil alanını, çarşısını yapalım’ dedik. Bu yapılan toplantıda bu sorunumuza olumlu bir cevap alamayacağımız ortaya çıktı. Bu şekilde hazırlanan proje, Balbey Mahallesi için doğru bir proje değil” dedi.

KEPEZALTI-SANTRAL’DEKİ UYGULAMAYI İSTEMİYORUZ
Zengin, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ‘Kentsel Dönüşüm’ alanı ilan edilen Kepezaltı-Santral mahallelerinde uygulanan sistemin Balbey’de uygulanmasını istemediklerini hatırlatarak, “Orada ki sistemin Balbey’e uygulanmasını kabul etmiyoruz. İnsanlarla uzlaşarak bir projenin Balbey’e yansıması gerekir.  Ama anlıyoruz ki;  Büyükşehir Belediyesi, Kepezaltı-Santral Mahallelerinde ki sistemini Balbey’e dayatmış oldu” diye konuştu.
HAK KAYBIMIZ VAR
Zengin, Büyükşehir Belediyesi ile bir araya gelme isteklerinin birincil amacının plan zayiat oranıyla ilgili olduğuna da vurgu yaparak, şöyle konuştu: “Balbey halkının hak kaybına uğramaması için mücadele edeceğiz. Yeni bir plan yapılıyormuş gibi tekrardan zayiat oranı alınıyor. 100 metre kare arsası olanlara 60 metre kare yer veriyorlar. 60 metreden de bir daha 40 zayiat alıyorlar. Dolayısıyla Balbey halkının bir kaybı var. Birincil hedefimiz bu konuyu çözmekti. Hak kaybına uğramamak istiyorduk ama bunu da gerçekleştiremedik. Bunun mücadelesini yürütmemiz gerekiyor.” Dilara AÇİKYİLDİZ



 

Editör: TE Bilisim