Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) genel merkez çağrısıyla dört yıl önce 11 Şubat 2015’te tecavüze direndiği için öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için ‘Unutmadık, Unutmayacağız’ şiarıyla ülke genelinde basın açıklaması gerçekleştirildi. Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD)Konyaaltı Şubesi’nce Antalya’da da Kışlahan İş Hanı önünde basın açıklaması yapıldı. CKD adına basın açıklamasını okuyan Günay Kutlu, “Her gün medyada sokak ortasında bıçaklanan, boğazlanan, yakılan, öldürülen kadınlar yer alıyor. Her biri ile ayrı ayrı bıçaklanıyoruz, yumruklanıp öldürülüyoruz” dedi.  

MÜCADELE ÖRGÜTLÜ OLMAKTAN GEÇİYOR

Kutlu, Türkiye’nin büyük bir ekonomik kriz içerinde olduğunu aktarırken, “Ekonomik krizin sıkıntıları, eğitim ve sağlıktaki gericileşme, cumhuriyet değerlerinden kopuş, kadın ve çocukların hayatına şiddet, taciz, tecavüz, yokluk olarak geri dönmektedir” dedi. Toplumun her kesiminde şiddetin var olduğunu vurgulan Kutlu, mücadelenin ancak örgütlü olmaktan geçtiğini hatırlattı.
CKD Konyaaltı Şube Başkanı Hikmet Özkaya ise çocuk yaşta evliliklerin önünü açacağı belirtilen “Çocuk istismarcısına evlilik affı” düzenlemesinin yeniden Meclis gündemine taşındığını hatırlatırken, “Hükümeti buradan uyarıyorum. Özgecan’ların öldüğü yetmedi mi? Kadınlarımızın uğradığı şiddet, hakaret ve tecavüz yetmedi mi”  dedi. Hikmet Özkaya,  AKP’nin kamuoyunun tepkisi üzerine geri adım attığı ‘Çocuk istismarcısına evlilik affı’ düzenlemesini meclisten geçirtmeyeceklerini söylerken, “Hükümet aklını başına alsın. Kadınlarımızdan elini çeksinler” diye konuştu. Dilara AÇİKYİLDİZ

Editör: TE Bilisim