Cumhurbaşkanlığı’nca alınan ‘acil kamulaştırma’ kararı, Balbey Mahallesi sakinlerinden büyük tepki görmeye devam ediyor. Dün, Balbey Mahallesi ve Bölgesi Koruma Kentsel Yenileme Geliştirme Güzelleştirme Kültür ve Dayanışma Derneği’nde (Bal-Der)bir araya gelen 100’e yakın hak mağduru, konuyu yargıya götürme kararı aldı. Sadece Akdeniz GERÇEK’in takip ettiği toplantıya Bal-Der Başkanı Coşkun Karadoğan ve avukat Zafer Mülayim katılarak mahalle sakinlerini dava süreciyle ilgili bilgilendirdi. Karadoğan, dernek olarak açacakları dava ile kamuoyu oluşturmaya çalışacaklarını belirterek, “Biz dernek olarak dava açacağız. Ancak kişisel olarak mağdur olduğunu düşündüğümüz hak sahiplerinin de dava açmasını istiyoruz. Bu konuda yazılı ve görsel basının da desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

LİSTEDE HERKESİN YERİ VAR

Avukat Zafer Mülayim ise Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kamulaştırılmasına karar verilenlerin yer aldığı listede, imza veren, vermeyen, plana itiraz eden etmeyen bütün Balbey sakinlerinin ada ve parsellerinin bulunduğunu söyledi. Mülayim, “Derneğin bulunduğu bina bile bu listele yer alıyor. Yani sadece planlaması yapılan ada ve parseller değil, en kuzeyindeki bölgeler bile bu listede var. Koruma bandı dediğimiz ortadaki taşınmazlar da bu listede var” dedi.

KİMSEDEN KORKMUYORUZ!

Toplantıda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e de büyük tepki gösterildi. Bir mahalle sakini korkutularak, sindirilmeye çalışıldığını kaydederek, “Biz kimseden korkmuyoruz. Kimse bizim hakkımızı almamıza engel olamaz. Ecdatlarımızın bize emanet ettiği yerlere sahip çıkmamıza kimse engel olamaz” diyerek tepkisini gösterdi.

TÜREL KAZANIRSA YANDINIZ!

Bir başka mahalle sakini ise Menderes Türel’in seçimi kazanması halinde hiç kimsenin evini alamayacağını iddia ederek şöyle konuştu: “Yangından mal kaçırırcasına aceleyle çıkartılan kararnameyle Zihniyetiniz, görüşünüz, partiniz ne olursa olsun hiçbiriniz eviniz alamayacaksınız. İstanbul’da da bunu yaptılar. Çingeneleri yerlerinden çıkardılar, milyarlık villalar yaptılar. Aynısını burada da yapmak istiyorlar.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim