Kepez’in Gaziler Mahallesi’nde Hazine ve 2B arazileri üzerindeki ev, bahçe ve seralarını bölgeye inşa edilmek istenilen sanayi sitesi nedeniyle kaybeden vatandaşların yıllardır süren hukuk mücadelesi zaferle sonuçlandı. Dün 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına davacı Gazi Mahallesi sakinlerinin tamamına yakını katıldı.

VATANDAŞIN HAKKI TESCİLLENDİ

Mahkeme çıkışı Akdeniz GERÇEK’in sorularını yanıtlayan Avukat Çetin Manav, karar davasıyla Gaziler Mahallesi’nde vatandaşın hakkının tescil edilmiş olduğunu söyledi. Manav, şöyle konuştu: “Gaziler Mahallesi’nin 2B kapsamında olduğu, vatandaşların orada hak sahibi olduğu tapuya tescil edilecektir. Bu aşamadan sonra tapu iptali tescil davaları açılacak ya da idare ile görüşülerek daha önce verilen dilekçeler kapsamında vatandaşların yerlerinin 6292 sayılı yasa kapsamında satın alınması söz konusudur. Duruşma tutanağında açıkça da bellidir. 20. Hukuk Dairesi tarafından daha önce 2B olarak tespit edilmişti. Kooperatife yolsuz olarak tahsis edildiği de ortaya çıkmış oldu. Bu durum da dikkate alındığında gerçekte haklı olduğu görülecektir.”

ANTALYA’DA DA YARGIÇ VARMIŞ!

Davayla ilgili gelinen aşamada hukuken doğru karar verildiğini kaydeden Manav, “Eskilerin deyimiyle, ‘Ankara’da yargıçlar var’ deniyordu. Şimdi bu kararla Antalya’da da yargıçların olduğunu görüyoruz.

2014 yılından bu yana bu davaya bakıyorum. Kaç yıldan beri vatandaşlar tedirgin bir durumdaydı. Bugün nihayet sonuçlandı. Davaların bundan sonraki aşamaları var. Karşı tarafın istinaf mahkemesine gitme hakkı var. Ama yerel mahkeme bu kararı vermiş oldu. Bu arada haksız yere müvekkilim Mehmet Çelik’in serasının yıkıldığı da bu kararla tescil edilmiş oldu. Bundan sonra yaptığımız şikayetlerin ne aşamaya geldiğini takip edeceğiz ve diğer haklarımızı da arayacağız” diye konuştu.

BAŞKAYA’YA TEŞEKKÜR

Gazi Mahallesi sakinleri de yıllardır devam eden mahkeme sürecinin nihayet sonuçlandığını ve haklılıklarının ortaya çıktığını belirterek, “Bu zorlu süreçte meclis üyeliği döneminden beri her zaman yanımızda olan, yaptığı haberler ve yazdığı köşelerle kamuoyunun dikkatini çeken Songül Başkaya’ya teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim