AKP Muratpaşa Belediye Başkan adayı Gökcen Özdoğan Enç, Ramada Otel’de proje tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AKP Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve Kemal Çelik, AKP İl Başkanı Avukat İbrahim Ethem Taş, partililer ve vatandaşlar katıldı. Enç, tanıtım toplantısında seçilirse 55 projeyi hayata geçireceğini söyledi. Enç, konuşmasında, “Muratpaşa'mızı fiziksel ve kültürel olarak beslememiz, tarihi ve kültürel alanları ön plana çıkarmamız, kentimizde yaşan vatandaşlarımızla, ortak bellek oluşturmamız gerekmektedir. Kentteki sosyo-kültürel ve sanatsal yaşamın zenginleştirilmesi ve aktif kentsel yaşamın bölgedeki tüm kesimlerin sağlanması gerekmektedir “ dedi. 

EŞİT HİZMET VURGUSU

Konuşmasında herkese eşit hizmet vurgusu yapan Enç, “Bu emanet bize verilirse kamu yararı gözeterek ve elbette adaletli bir şekilde yapacağız.  Klasik belediyecilik diye tanımlanan işler artık belediyecilikte başarı ölçüsü değil. Kente ve kent bilincine yapılan yatırımlar, belediyeciliğin başarı göstermesi olmuştur” dedi.

Konuşmasının devamında “İstismara açık parsel bazlı plan değişikliklerine karşıyız. Mülkiyet sorunlarını çözmek öncelikli hedeflerimizden olacak.  Kentsel dönüşüm projelerinde makyajlama değil, ada bazlı uygulamalara destek vereceğiz. Muratpaşa'nın kendi coğrafyasına, iklimine, tarihi ve insani dokusuna uygun asıl karakterini koruyan projeler üreteceğiz"  diyen Enç,  canlı cansız tüm unsurları koruyacağı iddia etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kritik bir seçim döneminde olunduğunu hatırlatırken, “Muratpaşa arzu ettiğimiz medeni bir şehir olamamıştır. Kentleşme bakımından neresi güzel, hangi projesi var? Mevcut başkan CHP'li Ümit Uysal ile ilgili bir şey demiyorum. Şahıslarla ilgili bir şeyimiz yok. Bu tür siyaset anlayışını doğru bulmuyoruz” dedi.
Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ise 31 Mart'ta ki yerel seçimlerde 380 bin seçmenin oyuna talip olduklarını açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Enç'in projelerin her kesime hitap ettiğini söylerken, “Antalya siyasetin kısır döngüsü içinde vakit kaybetmeyecek kadar güzel bir şehir” dedi.  SİMGE ŞAHİN

 

Editör: TE Bilisim