Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararında; “2015/7456 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile ilan edilen yenileme alanı kapsamında ve ekli listede ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazların, bölgedeki sağlıksız yapılaşmanın çözümüne yönelik projenin ivedilikle hayata geçirilmesi amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından acele kamulaştırılmasına 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 27’nci maddesi gereğince karar verilmiştir” vurgusu yapılıyor.

PLANA GÖRE İSTİMLAK EDİLECEK
Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ufuk Aydın, Cumhurbaşkanı’nın onayından geçen kararla, tüm parseller için Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne istimlak izni verildiğini belirterek, “Balbey birinci etap yenileme için acele kamulaştırma kararı çıktı. Balbey’deki ada ve parseller plana göre istimlak edilecek. Ekli listede de Balbey projesinin tüm parselleri var. Şuan 1. Etap planı bitti, parselasyonu yapılıyor” dedi.



BAŞKAN KARADOĞAN TEPKİLİ

Mahallenin ranta açılması endişelerinin sürdüğü Balbey’de mahalle sakinleri, tarihi dokunun aynen korunması ve vatandaşların aynı şekilde yaşamlarına devam etmelerinden yana. BALDER Başkanı Coşkun Karadoğan, 500 yıllık tarihi Balbey Mahallesi’nin devlet eliyle talan edileceğini belirterek, “Mahallemizdeki tarihi binalar, çeşmeler hatta cami bile Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından paraları daha sonra verilmek üzere, bir hafta içinde istimlak edilecek. Bu konuda ne yapacağımıza en kısa sürede karar vereceğiz” diye konuştu. Karadoğan, yönetim ve mahalleli bir araya gelip değerlendirme yapılacağını, hukukçularıyla görüşeceklerini bildirdi.

HUKUKİ ÇALIŞMA YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

BALDER’in önceki Başkanı mimar Bünyamin Zengin ise konu ilgili dernek olarak acilen toplantı kararı aldıklarını söyledi. Bölge halkını bilgilendireceklerini kaydeden Zengin, şöyle dedi: “Yaşanan gelişmeler sonrası ne yapabiliriz ona bakacağız. Bu konuda hukuki bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. Alınan kararla ilgili basına daha sonra açıklama yapacağız.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

Editör: TE Bilisim