Sapan’ın tekrar CHP’ye dönmek için adaylık kozunu kullandığı iddia edilirken, DSP İl Başkanı Ahmet Çakmak da Muratpaşa adaylarının henüz belirlenmediğini ve Sapan’la hiçbir görüşmelerinin olmadığını söyledi.

ŞİDDET ÜSTÜNE DİNLEME!

CHP Merkezi İlçe Başkanlığı görevinin ardından hızla yükselen EKDAĞ Genel Müdürü olan ama o dönemde rüşvet skandalıyla gündeme düşen Yıldıray Sapan, milletvekilliği yaptığı partisinden ihracının ardından soluğu DSP’de aldı. Milletvekilli adaylığı döneminde eşine uyguladığı şiddet nedeniyle kamuoyunda yoğun tepki çeken Sapan, şimdi de boşanma davası süren eşine yönelik hukuksuz dinleme yaptığı iddiasıyla gündemde. Sapan, casus yazılım yüklediği telefon vasıtasıyla ortam dinlemesi yapmaktan 10 Eylül 2019’de hakim karşısına çıkacak.

 CHP'den ihraç edilen eski milletvekili Yıldıray Sapan’ın affedilerek partisine dönmek için adını DSP Muratpaşa Belediye Başkan Adayı olarak dolandırdığı iddia ediliyor. DSP Antalya İl Başkanı Ahmet Çakmak da henüz Sapan’ın partinin kapısını açmadığını ve bir adaylığının sözkonusu olmadığını ama bazı görüşmeler yaptığını bildirdi.

CHP'de merkez ilçe başkanlığı yapan ardından 2009’da Mustafa Akaydın'ın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından Ek-Dağ'ın Genel Müdürü olan Sapan, hep krizlerle gündeme  gelmişti. EK-DAĞ’da rüşvet iddiaları ile büyük yara alan Sapan, 2011 milletvekilliği adaylığı sürecinde de eşi Sadef Sapan’a uyguladığı şiddetle gündeme oturmuştu. Tüm iddialara rağmen adaylıktan çekilmeyen Sapan, milletvekilliği bittikten sonra 2015’te gerçekleşen önseçimde listeye girememiş, kendisini bir dönem milletvekili adayı yapan Deniz Baykal’la arasını açmıştı.

İL BAŞKANI: GÖRÜŞMEMİZ OLMADI

2016 Yılında CHP’den ihraç edilen Sapan’ın şimdi CHP’ye geri dönmek için DSP adaylığını gündeme getirdiği iddia ediliyor. Şuanda boşanma davası süren eşine ortam dinlemesi yapmaktan yargılanan Yıldıray Sapan’ın asıl amacına ulaşması, CHP’ye geri dönmesinin mümkün olmadığı söylenirken, DSP adaylığının da gerçekleşmesi de zorda. Gazetemize açıklamada bulunan DSP Antalya İl Başkanı Ahmet Çakmak, Sapan’la kendisinin bir görüşmesinin olmadığını, aday adaylığının bulunmadığını ama görüşmeler yaptığını aktardı. GÖRKEM DELLAL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim