Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun akrabasının Şeyda Çavuşoğlu’nun ALES’ten 22.5 puan almasına rağmen sınavı kazandı. Daha sonrasında puanların gösterildiği listeye rektörlük isteğiyle mahkeme erişim yasağı koydu. Şeyda Çavuşoğlu’nun 22.5 puanla ALES’i kazanması ve listeye erişim yasağı getirilmesine dair Eğitim-SEN Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk  Akdeniz GERÇEK Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. 

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk söz konusu sürecin Türkiye’de çok fazla örneği olduğunu söyledi.  Kadir Öztürk, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun akrabasının sınavı kazanmasını ‘Benim olsun çamurdan olsun mantığı’ mantığı sonucu olduğunu söyledi. 
ÜNİVERSİTELER ÖZERK OLMALIDIR
Öztürk üniversitelerin özerk olması gerektiğini söylerken, “Bizim üniversiteler dediğimiz yerler, bilim üretilen yerlerdir. Üniversiteler özerk olmalıdır. Birilerinin hâkimiyeti altında olmamalıdır. Objektif araştırmalar sonucu ALES sonucuna göre alımlar olmalı. Ülke gittikçe gericileşiyor, dincileşiyor ve ticarileşiyor. Hükümet kendi eliyle bunu yapıyor. Bu ülke eğitimde dünya sıralamasında şuan ki hükümetten önce ilk 30’lardaydı şimdi ise 100’ler de yer alıyor. Hükümetin politikaları sonucu eğitimde geriliyoruz” dedi.   
AKADEMİSYENLER SAVAŞI MI SAVUNSUN?

Öztürk, ‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildiriye imza attıkları gerekçesiyle Akdeniz Üniversitesi’nde görev yapan sekiz akademisyenin memuriyetten çıkarılmasına hatırlattı ve ekledi: “Akdeniz Üniversitesi’nde Barış Bildirisine imza atan sekiz akademisyeni işten attılar. Sebep barışı savunmalarıydı. Bu akademisyenler savaşı mı savunsun? Bu kişilerin hepsi bilim insanı. Şimdi ise Mevlüt Çavuşoğlu’nun akrabası Şeyda Çavuşoğlu 100 üzerinden 22.5 almasına rağmen ALES’i kazanıyor.”  Dilara AÇİKYİLDİZ
 
 

 

Editör: TE Bilisim