Antalya Valisi Münir Karaloğlu, başsavcılar, il ve ilçe seçim kurulu başkanları, ilçe kaymakamları, il ve ilçe emniyet ve jandarma komutanlığı müdür ile amirlerinin katılımıyla 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimle ilgili 'Seçim Güvenliği Toplantısı'nda yaptığı konuşmada önemli uyarılarda bulundu. ATSO’nun kent merkezinde bulunan Antalya Kültür Sanat Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda seçimde yaşanması muhtemel sorunları konuşmak üzere toplandıklarını hatırlatan Karaloğlu, “Seçimler demokrasinin şölen günleridir. Kolluk birimleri olarak bizim birinci görevimiz seçimin güven ortamı içerisinde yapılmasını sağlamaktır. İkinci görevimiz ise seçim kurulları tarafından istenen araç, gereç personel gibi ihtiyaçları ivedi olarak bu kurulların ellerine vererek seçimlerin sağlıklı bir şekilde yapılmasını sağlamaktır” dedi.

1 MİLYON 707 BİN 819 OY KULLANILACAK

Güvenlik konusunda planlarının hazır olduğunu kaydeden Karaloğlu, “İnşallah bu seçimi huzur içinde atlatacağız. Aynı zamanda siyasi partilerin adaylarını seçmenle özgür bir biçimde buluşmalarını sağlayacağız. Seçim günü de vatandaşımızın hiçbir bir baskı altında kalmadan iradesini özgür bir şekilde sandığa yansıtmasının ortamını oluşturacağız. Onun için buradayız ve onun izin bu çalışmaları yapıyoruz. Antalya'da toplam 5 bin 428 sandıkta 1 milyon 707 bin 819 seçmen oy kullanacak ve bu seçimde büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıklarının yanı sıra mahalle muhtarlığı, belediye meclis üyeliği ile mahalle ihtiyar heyeti için oy kullanılacak” dedi.

OY SAYIMI UZAYABİLİR UYARISI

Kullanılacak oy çeşidi fazla olduğu için oy sayım işleminin uzayabileceğini vurgulayan Vali Karaloğlu,

“Karanlığa kalma durumları için dikkatli ve hazırlıklı olmalıyız. Sandık çevrelerinin aydınlatılması problemleri doğabilir. Kaymakamlar, sandık çevreleri elektrik ihtiyaçlarını veya jeneratörleri mutlaka gözden geçirsin. O gün hiçbir sandık çevresinde 'Elektrik kesildi', 'Trafoya bilmem ne girdi' mazereti oluşmasın" diyerek uyarıda bulundu.

SON SANDIK TESLİM EDİLİNCEYE KADAR..

Oylar sayıldıktan sonra sandıkların güvenli bir şekilde il ve ilçe seçim kurullarına ulaştırılmasının da önemli olduğunun altını çizen Karaloğlu, “Bizim görevimiziz sandıkları sayıldı, mühürlendi, onların

sağlıklı bir şekilde ilçe seçim kurullarına ulaştırılıncaya kadar arkadaşların süreci takip etmeleri, Kaymakam arkadaşların son sandık sağlıklı bir şekilde seçim kuruluna teslim edilmeden o gün görev yerlerini terk etmemesi gerekiyor" diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

 

Editör: TE Bilisim