KARARSIZLARIN ORANI; YÜZDE 18,4

19-24 Ocak 2019 tarihleri arasında 3 bin 42 kişi ile yüz yüze yapılan ankete göre Antalya’da yüzde 40,5 ile seçmen ‘Millet İttifakı’nın Adayı Muhittin Böcek’i istiyor. AKP-MHP Cumhur İttifakı’nın Adayı Menderes Türel’e ise destek yüzde 38,7. Yüzde 1,8 ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında Muhittin Böcek önde çıkarken, kararsızların da ciddi bir oy potansiyeli olarak durduğu ortaya çıktı. Yüzde 18,4 gibi büyük bir kararsız seçmen kitlesi var ki bu da seçimin yönünü değiştirme gücüne sahip.

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere doğru kamuoyu araştırma şirketlerinin anketleri de büyük merakla takip ediliyor. Dün açıklanan bir anket de büyük dikkat çekti. 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde yaptığı tahminlerle öne çıkan ORC, 31 Mart yerel seçimleri için aralarında Antalya’nın da bulundu 6 ile ilişkin araştırma sonuçlarını açıkladı.

2014’TE FARK YÜZDE 1,6 İDİ

ORC’nin Ankara, Antalya, Zonguldak, Çankırı, Isparta ve Bartın'da yaptığı seçim araştırmaları dün basında yer aldı. Buna göre Millet İttifakı’nın Adayı Muhittin Böcek, Antalya’da yaklaşık yüzde 2 ile seçimleri önde götürüyor. 2014 yerel seçim sonuçlarına da bakıldığında Menderes Türel ile CHP’nin Adayı Mustafa Akaydın arasında yüzde 1,6 fark vardı. AKP Adayı Türel, 475 bin 897 oy alarak seçimleri kazanmıştı. Akaydın ise 452 bin 493 oy almıştı.

OY BÖLME GİRİŞİMLERİNE İTİBAR YOK

Kamuoyundan gelen tepkiler ve seçmen nabzına göre Böcek’in önde gittiği Antalya’da seçimlerin de çok az farkla Millet İttifakı’ndan yana sonuçlanması bekleniyor. CHP’nin oylarını bölmek adına girişilen DSP adaylıklarının kamuoyunda itibar görmemesinin de etkisiyle rüzgar Millet İttifakı’ndan yana dönmüş durumda. Kampanya sürecini herkesle kucaklaşarak götüren Böcek’in yarattığı rüzgar ve İYİ Parti, CHP adaylarının etkisiyle anket sonuçlarına yakın bir seçim yaşanması bekleniyor. SONGÜL BAŞKAYA

 

Editör: TE Bilisim