O KADAR YORULDUM Kİ!

2017 Yılında Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ‘taciz ve mobinge uğradığı, sürgün edildiği’ gündeme gelen belediye çalışanı Vildan Öztürk, işinden oldu. Tacize uğradığı için basın açıklaması yapması sonucunda disiplin cezası aldığını söyleyen Öztürk, süreçle ilgili açılan davanın aleyhine sonuçlanması sonucu işinden olmuş. Öztürk, “Şimdi emsal kararlar var o davalarla birlikte uğraşacağım ama o kadar yoruldum ki” dedi.

2014 Yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan, aynı zamanda Tüm- Bel Sen yönetim Kurulu Üyesi olan Vildan Öztürk, Toptancı Hali’nde çalıştığı sürede oradaki esnaf tarafından tacize uğradıklarını ve konuyu  Zabıta Dairesi Başkanı Muharrem Kavurgacı’ya aktardıklarını ama sürecin devam ettiğini söyledi. Zabıta Dairesi Başkanı Muharrem Kavurgacı’yla yapılan görüşme sırasında ortak tuvalet kullanımından rahatsız olduklarını söylendiğinde ise Kavurgacı’dan alınan cevabın “Orayı kullanacaksınız. Yoksa inip caminin tuvaletini kullanabilirsiniz” olduğu aktarıldı.  

KOSKOCA BİR KURUM SENİ AÇLIKLA TERBİYE EDİYOR
Tacize uğrayan Vildan Öztürk ve Tüm - Bel - Sen Antalya Şubesi,  Toptancı Hali’nde bir araya gelerek, basın açıklaması yapmıştı. Basın açıklaması sonrasında disiplin cezası alan ve bir yıl süresince toplu sözleşmesinin kesildiğini aktaran Öztürk, “
Düşünün tacize uğruyorum, hakkımı arıyorum, sendikamla paylaşıyorum,  teslimat öncesi halde basın açıklaması yapıyoruz. Yüzde 100 kazanacağım davayı kaybediyorum” dedi.

RESEN EMEKLİ OLDU
Vildan Öztürk, öncesinde kazandığı mahkemeyi kaybettiğini ve alınan onayda 61 yaşına kadar emekli maaşı, ikramiye, sosyal güvencesi olmadığını söyledi ve “En sonunda mahkemeler de onlardan taraf karar verince resen emekliliğe sevk ettiler. Kovuldum. Benim için bu ihraçtır. Bu şekilde emekli ediyoruz seni dediler.  Bu bir cinayet. Ne yapacağım ben? Karşındaki koskoca bir kurum var ama seni açlıkla terbiye ediyor. En son kendi isteğimle emekli oldum. 2 aydır emekliyim” dedi. 
SÜRGÜNSÜN, SENDİKALISIN

9 Kere çalışma yerinin değiştirildiğini söyleyen Vildan Öztürk,  “Arkadaşların tarafından bile dışlanıyorsun. Sürgünsün, sendikalısın. Toptancı Hali’nden sonra 6 kadın arkadaşla birlikte bizi 2.5 metrekarelik alana hapsettiler.  Kaç arkadaşımız öyle ağladı. Cezaların ardı arkası kesilmedi” şeklinde konuştu. Dilara AÇİKYİLDİZ

Editör: TE Bilisim