Akdeniz Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİDER) Ocak ayı olağan toplantısını Akra Otel’de gerçekleştirdi. Toplantıya  konuşmacı olarak katılan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Antalya İl Müdür Şükrü Mısırlı,  girişimci kadınlara yeni dönemde revize edilen destekler, gerçekleştirmeyi hedefledikleri projelerle ilgili bilgi verdi.

AGİDER’den verilen b.ilgiye göre, Yönetim Kurulu Başkanı Figen Sayın Yıldıran, AGİDER olarak kadın girişimciliğini artırmaya yönelik önemli projelere imza attıklarını, devlet kurumlarının da bunun yanında desteği olduğunu belirtti. Yıldıran, “Son dönemlerde yaşanan ekonomik krizlerden ilk ve olumsuz etkilenenler hep kadınlarımız oldu. Hükümetin çözüm paketinde bu duruma öncelik vererek, ele alması gerektiğini düşünüyorum” dedi. Yıldıran, şunları söyledi: “Özellikle stratejik destek programı ile üretim yapan KOBİ’lere destek programları ile KOSGEB’in destekleri çok önemli. 2019 yılında da AR-GE teklifli firmaların markalaşma sistemine destek verecek olması ise alkışlanacak bir adım. Örneğin tekstil sektöründe de markaların çoğaltılarak ülke ekonomisine katkı verecek değerlerin arttırılması gerekiyor.”

KOSGEB Antalya İl Müdürü Şükrü Mısırlı ise, kurumun amacının ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük ve orta ölçekli işletmelerin payını ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek, sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek olduğunu vurguladı. Mısırlı, işine aşık olduğunu 7/24 hizmet vermeye çalıştığını da dile getirdi.

KOSGEB’den kredi çıkartacağız, destek kullandıracağız, biz projenizi hazırlarsak KOSGEB’den destek alabilirsiniz yoksa alamazsınız’ şeklindeki asılsız beyanlarla vatandaşların kandırılmaya çalışıldığını belirten Şükrü Mısırlı, “Şunu bir kez daha, altını çizerek, açık ve net olarak ifade etmeliyim ki, KOSGEB destekleri ücretsiz ve aracısız verilmektedir” dedi.(Haber Merkezi)

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim