Antalya'da 2 bin üyesi bulunan Hak İş Konfederasyonuna bağlı Öz Orman İş Sendikası'nın Antalya Şubesi'nin 3.Olağan Genel Kurulu Antalya Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. Genel Kurula Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, Orman Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Özdoğan katıldı. Mevcut Başkan Ramazan Gün'ün tek liste ile girdiği seçimde 94 delege oy kullandı.

Şube Başkanlık koltuğuna üçüncü kez oturan Ramazan Gün, delegelere ve sendika üyelerine verdikleri destekten ötürü teşekkür etti. Ramazan Gün, konuşmasında Öz Orman-İş Sendikası Antalya Şube Başkanlığı olarak 2015’ten bu yana geçen 4 yılda, üyelerimizin yaşadığı sorunları çözmek, onların beklentilerini karşılamak ve sendikalarının her zaman onlarla birlikte olduğunu göstermek için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Gün, "Yalnızca merkezdeki arkadaşlarımızı değil, dağ başlarında görev yapan üyelerimizi de sık sık ziyaret ettik. İşçilerimizin yaşadığı sorunları, kırıp dökmeden ve incitmeden, mümkün olduğunca diyalog kanallarını kullanarak çözmeye çalıştık. İyi günde olduğu gibi, zor zamanlarda da üyelerimizle birlikte olduk. Ailemiz kabul ettiğimiz Öz Orman-İş’in varlığını, samimiyetini, sıcaklığını üyelerimize her zaman hissettirmeye gayret ettik" diye konuştu.

Ramazan Gün ve ekibine yeni dönemde başarılar dileyen Sendikanın Genel Başkanı Settar Aslan ise kendileri için önemli olanın, Hizmet Sendikacılığı olduğunu belirtti. Öz Orman İş'in başardığı işlere değinen Aslan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim ilkemiz; üyemizin ağlayan gözü, gülen yüzü olmaktır. Bu şu demektir: İyi günde birlikte olduğumuz gibi, zor ve sıkıntılı günlerde de üyemizle birlikte olacağız. Bu düsturdan hareketle; geride kalan8 yıldan beri, bütün üyelerimize Ferdi Kaza Sigortası yaptırıyoruz. Bu sigorta, yılın her günü ve günün 24 saati için geçerlidir. Mekân sınırlaması da yoktur"

"Üyemizin başına bir kaza gelirse ve bunun sonucu ölüm veya sürekli sakatlık oluşursa, kişi başına 25 bin TL tazminat ödenmektedir. Tüm üyelerimizin Ferdi Kaza Sigortası primlerini, sendikamızın bütçesinden karşılıyoruz. Üyelerimizin cebinden bunun için tek kuruş çıkmıyor. Elbette hiç bir üyemizin tırnağına taş değmesini istemeyiz. Lakin, hayatın gerçeklerini görmezden gelemeyiz. Allah korusun, bir üyemizin başına bir kaza geldiğinde, aile fertlerinin maddî sıkıntılarını hafifletmek de önemli bir adımdır. Maalesef geride kalan 8 yıllık süreçte, 61 üyemiz, sigorta kapsamına giren nedenlerle yaşamını yitirdi veya sakat kaldı. Bu üyelerimizin tamamının sigorta tazminatlarını ödedik. Bizim bu hizmetimiz, Türk sendikacılığı için hem bir ‘ilk’hem de ‘örnek’oldu. Bizden sonra bazı işçi ve memur sendikaları da üyelerine Ferdi Kaza Sigortası yaptırmaya başladı. Öz Orman-İş, eğitim konusuna da büyük önem veren bir sendikadır" Yönetim kurulu Ramazan Gün, A.Ali Şişhaneci, Süleyman Koca, Denetim Kurulu : "M.Ali Kaya, Şerafettin Karataş, Ali Eren,Şube Disiplin Kurulu ise "Erdal Topçuoğlu, Hasan Toprak, Hüseyin Kaya’dan oluştu.(Simge ŞAHİN)

Editör: TE Bilisim