Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Fatma Yiğit Açıkgöz’ün İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çiğdem Karakaya danışmanlığında hazırladığı “Akademik Örgütlerde İtibar Algısı: Akdeniz Üniversitesi’nin İç ve Dış Paydaşları Üzerine Bir Araştırma” başlıklı çalışmanın sonucuna göre Akdeniz Üniversitesi’nin tüm paydaşları nezdinde olumlu bir itibara sahip olduğu tespit edildi.

 

ANKET YAPILDI 

Üniversitenin itibarının eşzamanlı olarak farklı paydaş gruplarının gözünden değerlendirildiği çalışma kapsamında; % 37,8’ini öğrencilerin, % 14,3’ü idari personelin, % 10,7’sini akademik personelin, % 37,2’sini ise dış paydaşların oluşturduğu bin 34 kişiyle anket yapıldı.

 

Akdeniz Üniversitesi’nden verilen bilgiye göre araştırmada iç ve dış paydaşlara Akdeniz Üniversitesi’nin toplumla ilişkileri, öğrencileri ve çalışanlara sunduğu imkânlar, yönetim anlayışı gibi çeşitli başlıklarda sorular yöneltildiğini söyleyen Öğr. Gör. Fatma Yiğit Açıkgöz, “Araştırmanın sonucuna göre tüm paydaşların Akdeniz Üniversitesi ile ilgili olumlu bir algıya sahip olduğu ortaya çıkmıştır. Tüm paydaş görüşleri değerlendirildiğinde dış paydaşların üniversiteye yönelik olumlu algılarının diğer tüm paydaşlara göre daha yüksek olduğu saptanmıştır. Bu da dış paydaşların gözünde Akdeniz Üniversitesi’nin olumlu bir imajının olduğunu göstermektedir” dedi. (Haber Merkezi)

 

Editör: TE Bilisim