CHP-İYİ Parti ittifakının Kepez Belediye Başkan Adayı Murat Dinç, Akdeniz GERÇEK’e yaptığı özel açıklamada Kepez’i kazanacağını iddia etti. 31 Mart seçimlerinin hayati derece önemli olduğunu belirten Dinç, kendisine olan güveni boş çıkarmayacağını ve ittifakın verdiği güçlü şansının çok yüksek olduğunu vurguladı.

100 BİN KİŞİYİ TANIYORUM

1990 yılından beri 28 yıldır aralıksız Kepez’de çalıştığını hatırlatan Dinç, şöyle konuştu: “Kepez’in birçok noktasında doktorluk yaptım. Birebir 100 bine yakın insanı tanıyorum. Bu insanlara dokundum hatta evlerine kadar girdim. Yanında oldum, hiçbir zaman desteğimi esirgemedim. İnsanlarla her zaman güzel ilişkilerim oldu. Aslında bu dönem siyasete çok yakın değildim. Milletvekilliği seçiminde de bana teklifler geldi. Yine uzunca bir süre uzak durdum. Ama Kepez’de yaşayan insanlar gerçekten ciddi anlamda üzerime geldi, beni motive etti. Adaylıktan kaçmamam gerektiği konusunda bana baskı yaptı. Kepez’in iyi bir bakış açısıyla yönetilirse iyi şeyler olacağını bana söylediler. Bana bu dönem adaylık teklifi gelince ittifakın olmasını istedim.”

KAZANMA ŞANSIM YÜZDE 51

“Çünkü herkes gibi bende birlikten güç doyacağını biliyorum. Çünkü rakip partide yarışacak arkadaşımızda bir parti ile ittifak yaparak seçime giriyor. O yüzden bu seçimin ittifakla daha rahat alınabileceği net bir şekilde ortada. Açıkçası şansımızın yüzde 51 olduğunu düşünüyorum. Kamuoyunda böyle bir beklenti var. Konjonktür bu yönde ve insanların ilgisi çok güzel. Geçtiğimiz seçimde oy vermediğini söyleyip ‘bu seçimde size destek vereceğiz’ diyen çok sayıda önder insan da var. Bundan dolayı bu seçimin alınacağını düşünüyorum.”

BİLGİSAYARLAR HATA YAPMAZSA..

Kepez’de bu seçimde yaklaşık 350 bine yakın oy kullanılmasının beklendiğini hatırlatan Dinç, “Ama ben tahminen seçime olan katılımın 310 bine yakın olacağını düşünüyorum. Bundan önceki seçimde, oy kullanımının yüzde 100 olduğu açıklanmıştı. Daha sonra birden oy kullanımı yüzde 85’e düştü. Eğer bilgisayarlar yine hata yapmazsa ‘biz bu secimi alırız’ diye düşünüyorum. Kepez’de alınacak seçim öyle çok büyük oy farklarıyla alınmayacak. Öncelikli Kepez’i almak için 150 bin oyu geçmek gerekiyor. Tahminen 15 bin civarında oy kazananı belirleyecek. Ama ben kazanacağımı düşünüyorum” dedi.

ZAFERİN ŞİFRESİ “GÖNÜL”

Kepez’de seçimi kazanmanın şifresini de veren Dinç şöyle dedi: “Ben bugün sadece sabah 25‘e yakın hastaya baktım, tedavi ettim ve o insanların gönlünü aldım. Bu insanların hoşuna gidiyor. Dolayısıyla biz insanların gönlünü zaten kazandık. Bunu yaparken hep destek verdik. Gün geldi ilacına yardım ettik, gün geldi sıkışanı görmeye çalıştık. Ama hep onlarla beraber olduk. Bu seçimi kazanırsam çok farklı bir belediyecilik yapacağım. Çünkü 550 bin nüfuslu, birçok ilden büyük bir ilçeden bahsediyoruz. Artık burayı şehirleştirmek ve şehir gibi yönetmek lazım. Şehir denince bizim aklımıza hep binalar geliyor. Öyle değil, biz Kepezlilerle şehirleşeceğiz.”

DOKTOR YEMİNİ ETTİM!

Doktor Murat Dinç, açıklamalarının sonunda kökeni ne olursa olsun herkese aynı mesafede olduğunun altını çizerek, “Kepez kozmopolit bir şehir ve biz buradaki her kökenden gelen insanlara aynı mesafedeyiz. Ben bir doktorum. Doktor mesleğe başlarken ne yapar? Yemin eder. Ben de görevimi yaparken din, dil, ırk ve mezhep ayırmayacağıma yemin ettim. Bu belediye başkanlığını kazandığım da böyle olacak” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim