Halkevleri Akdeniz Bölge Temsilcisi Kutay Meriç, CHP’nin Kepez Belediye Başkan Adaylığı için AKP’li Mesut Kocagöz’ü göstermek istemesini değerlendirdi. Kocagöz’ün hali hazırda AKP’den büyükşehir belediye meclis üyesi ve belediyenin en büyük firması ANET’in genel müdürlüğünü yürüttüğünü hatırlatan Meriç, “Kocagöz’ün böylesine önemli bir görevde iken bunu riske atıp aday olmak istemesini anlamakta güçlük çekiyorum. Bu bir AKP tezgahı mı? Kocagöz, Truva Atı olabilir mi?” dedi.

 

ÖNER OYLARI DÜŞÜRMÜŞTÜ

Meriç, yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Antalya’da CHP’nin önümüzdeki yerel seçimlerde göstereceği adaylarla ilgili fikir beyan etmeme kararım vardı. Ancak şu Kepez adaylığına ismi geçen zatı muhterem konusunda iki laf etmek gerek. 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin Antalya Büyükşehir’i kaybetme nedenleri arasında birkaç etmen sayılır. Birisi de Kepez için eski AKP belediye başkanı Erdal Öner’in aday olarak gösterilmesidir. Gerçekten de bir önceki 2009 yerel seçiminde yüzde 29 olan CHP oyu 2014’te yüzde 22’ye düşmüştür. Antalya’nın en büyük ilçesi Kepezin adayının sürükleyiciliği aynı zamanda Büyükşehir’e oy taşıyacağı için önemlidir. Büyükşehir’in kaybedilmesine de kazanılmasına da neden olur.”

CHP NEDEN DERS ÇIKARMADI?

“CHP’nin Kepez Belediye Başkanlığı Adaylığı için yine bir AKP’linin, Mesut Kocagöz’ün açıklanacağı gündeme düştü. Bu sefer ki aday 14 yıl boyunca Kepez Belediyesi ve büyükşehir belediyesinde üst düzey bürokratlık yapmış bir isim. Hali hazırda AKP’den büyükşehir belediye meclis üyesi ve belediyenin en büyük firması ANET’in genel müdürlüğünü yürütüyor. Böyle bir isim CHP açısından oldukça riskli olan bir seçim bölgesine, mevcut yağlı-ballı durumunu riske atıp niye aday olmak ister?

Erdal Öner vakasından ders çıkarılmış olması gerekir.”

TÜREL Mİ MANİPLE EDİYOR?

“Ama neden hala sağcı-AKP’li adayda ısrar edilir? CHP genel merkezi ve örgütü bizzat Menderes Türel-AKP tarafından maniple mi edilmektedir? Mesut Kocagöz, Truva Atı mıdır? 30 Kasım’da AKP’den tekrar aday olmak için görevlerinden istifa etmiş. 10 Ocak’ta AKP’den, adaylıktan ve meclis üyeliğinden istifa etmiş. CHP’den aday olmak istiyor. Bunu nasıl yorumlamalı? Kafamda deli sorular. Mesut Kocagöz, ‘boşandım, bekarım’ diyor. Acaba boşandı mı yoksa 4’e kadar yolu mu var diyor?” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

Editör: TE Bilisim