Ankara’da bir okul müdürü, öğretmenlerin topuklu ayakkabı giymesini dinen caiz olmadığı bahanesiyle yasakladı. Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şube Başkanı Ayla Yüksel, konuyla ilgili, “Ne demek ya topuklu ayakkabı giymek dinen caiz değildir. Nerede yazıyor bu? Hangi din adamları bunu söylüyor? Bu kadınları taciz etme adına yapılan bir söylem” dedi.

GÖREVDEN ALINSIN

Ayla Yüksel, böyle sapıkça bir düşüncenin 2019 Türkiye’sinde söylenmemesi gerektiğinin altını çizerken, “Bu tamamen kadınları sosyal hayattan sindirmek için planlanan bir söylem. Kılık kıyafetlerini belli biçime sokmak için bir çaba. Katiyen kabul etmiyoruz. Bunun dinle alakası yok. Bu bana göre bağnaz fikirli bir adamın kendi kendine yaptığı bir şey. Mutlaka görevden alınması lazım” dedi.

TOPLUMDA DAHA FAZLA YER ALACAĞIZ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “İşsizlik oranı niye artıyor biliyor musunuz? Çünkü kriz dönemlerinde daha çok iş aranıyor. Özellikle kadınlar arasında kriz döneminde iş gücüne katılım oranı daha artıyor” ifadelerini hatırlatan Akdeniz Üniversitesi Tarih son sınıf öğrencisi Melike Yaşar, kadınlar üzerinden çok şey söylenildiğini vurguladı.  Öğretmen adayı olan Melike Yaşar, “Biz bu toplumda bir kadın olmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Bunu bildiğimiz için daha fazla okuyup toplum içerisinde daha fazla yer alacağız. Böyle insanlar var oldukça biz de karşılarında durmaya devam edeceğiz.  Onların mevkilerini ellerinden alacağız” dedi.

İTAAT ETMİYORUZ

Topuklu ayakkabının din bahanesiyle yasaklanmasına karşı Antalya Nar Kadın Dayanışması, ‘mini eteğimizle, kahkahamızla, topuklu ayakkabımızla dini fetvalarınıza itaat etmiyoruz’ dedi ve “Gericiliğin bu denli ayakkabının topuğuna kadar indirgenmiş olması laikliğin bu süreçte vazgeçilmez olması gerektiğinin en somut göstergesidir. Erkek egemen sistemin dini kullanarak kadın üzerinde tahakküm elde etmeye çalışmasının göstergesidir” şeklinde ekledi. Dilara AÇİKYİLDİZ

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim