Yerel seçimlere 76 gün kaldı, kulisler iyice hareketlendi. Muratpaşa ve Konyaaltı Belediye Meclisi üyeleri için yeniden önseçim kararı alınmasının keyfini çıkarmaya çalışan CHP Antalya Örgütü’nde Kepez ve Aksu’da yaşanan gelişmeler bomba etkisi yarattı.

CHP-İYİ Parti ittifakında Aksu ile birlikte paylaşılamayan Kepez Belediye Başkan Adaylığı için Mesut Kocagöz sürprizi yaşandı. 2004-2014 yılları arasında AKP’li Kepez Belediyesi’nde Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapan, 2014 seçimlerinde AKP’den Büyükşehir ve Kepez Belediye Meclisi Üyesi seçilen, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili olan Mesut Kocagöz’ün Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevlerinden istifa ederek, Kepez Belediye Başkan Adaylığına soyunması siyaset kulislerinde büyük yankı yarattı.

ATATÜRKÇÜ CUMHURİYETÇİ AİLEDEN GELİYORUM

İsminin Kepez Belediye Başkan adayı olarak konuşulmasının sürpriz sayılaması gerektiğini vurgulayan Mesut Kocagöz, Akdeniz GERÇEK’e yaptığı açıklamada, CHP ile temaslarının aylar öncesinden başladığını belirterek, Kepez’den belediye başkan adaylığına CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile parti yönetimlerinin sıcak baktığını söyledi.

Kocagöz, CHP Genel Merkezi’nden aday teklifi aldığını, Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı ile görüştüğünü, görüşmelerin olumlu geçtiğini söyledi. CHP Parti Meclisi’nin (PM)18 Ocak Cuma günü yapacağı toplantıda adaylığının onaylanıp, kesinleşmesinin büyük ihtimal olduğunu vurgulayan Kocagöz, “CHP’de seçimi ittifak ortağı İYİ Parti’nin de desteği ile kazanacağım. Siyaseti AKP saflarında yaptım ama ben Atatürkçü, Cumhuriyetçi ve CHP’li bir aileden geliyorum” dedi.

TÜREL GÖREVDEN ALMADI BEN İSTİFA ETTİM

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde görevlerinden Kepez’den Belediye Başkan Adayı olmak için istifa ettiğini söyleyen Mesut Kocagöz, istifasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in görevlerinden alındığını açıklamak zorunda kaldığını söyledi..

ADAYLIĞIM 18 OCAK’TA PM’DE KESİNLEŞECEK

Kepez Belediye Başkan adaylığının CHP’de olacağını belirten Kocagöz, CHP Parti Meclisi’nin(PM) 18 Ocak Cuma günü yapacağı toplantıda büyük bir ihtimalle Kepez Belediye Başkan Adaylığının kesinleşeceğini söyledi. Kocagöz, “İttifakın adayı olarak seçimi kazanacağımdedi. (İbrahim AKKAYA)

 

Editör: TE Bilisim