Muratpaşa İlçesi Şehit Cengiz Toytunç Caddesi’ndeki şehidimizin anıtına, Büyükşehir Belediyesi temizlik görevlilerince bırakılan süpürge ve kürek tepki çekti. Okurlarımız uyarılara rağmen süren davranışı ‘saygısızlık’ olarak nitelendirdi.

Antalya Valilik makamının karşısında Şehit Binbaşı Cengiz Toytunç’un adını taşıyan caddedeki anıta, temizlik görevlilerince bırakılan süpürge ve kürek ‘şehide saygısızlık’ olarak yorumlanırken, çok kez görevlilere uyarıda bulunulmasına rağmen inatla davranışın sürdürüldüğü kaydedildi.

Okurlarımızdan gazetemize iletilen fotoğrafta da görüldüğü gibi Filistin’de görev yaparken şehit  düşen Binbaşı Cengiz Toytunç anısına yapılan anıta süpürge ve kürek bırakılmış. Buradan Antalya Büyükşehir Belediyesi görev alanındaki bölgede çalışan görevlilerin bu konudaki hassasiyeti dikkate alması yönündeki uyarıları iletiyoruz.

Bilindiği gibi Toytunç, 26 Mart 2002’de Filistin'in Batı Şeria kentinde Barış Gücü'nde görev yaparken şehit edilmişti. Şehidimizin adı cadde, okul ve pek çok yerde yaşatılmaktadır. GÖRKEM DELLAL

 

Editör: TE Bilisim