Türkiye’de henüz üzerinde anlaşılamayan ilçe belediye başkan adaylığında Kepez düğümü bir türlü çözülemedi. CHP’den alınan bilgiye göre “Kepez, CHP’de kaldı kesin” denilirken, İYİ Parti kanadı da Kepez’in kendilerinde olduğunu iddia ediyor.

AKŞENER’İN TERCİHİ BAŞARAN

CHP ve İYİ Parti’nin Antalya üzerinde henüz uzlaşamadığı en büyük ilçe Kepez’de düğüm çözülmeye başladı derken yeniden karmaşık bir hale büründü. Edinilen bilgiye göre Kepez’in İYİ Parti’de kalması olasılığı yükselirken, aday konusunda durum net değil. İYİ Parti’de örgüt kanadından Murat Dinç sesleri yükselirken,  diğer yanda genel merkezde Meral Akşener’le geçmişte siyaset yapmış Mehmet Başaran ismi önde.

KEPEZ ÖRGÜTÜ DİNÇ DEDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le geçmişte siyaset yapan Mehmet Başaran, genel merkezin aklındaki Kepez adayı olarak görülürken, örgüt ve sokak Murat Dinç diyor. Geçtiğimiz dönem Kepez’e MHP Adayı olarak giren Dinç, İYİ Parti Kepez İlçe Örgütü tarafından yapılan yoklamada da ismi geçen diğer adayları açık ara farkla geçmiş. Örgütün neredeyse tamamı Dinç’in adaylığını desteklediği söyleniyor.

CHP’DE UMUT SÜRÜYOR

İYİ Parti’de Kepez için AKP’li eski Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Başaran, MHP’li eski Belediye Başkanı Mehmet Atay, AKP’li Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mesut Kocagöz isimleri de kulislerde dolaşıyor. Şükriye Karaben, adaylık için destek bulamazken CHP’de ise hala Garip Erdoğan için çıkış aranıyor. Erdoğan’a yakınlığı ile bilen CHP PM Üyesi Yıldırım Kaya, CHP’nin Salı Grubu çıkışında “Adayımız Garip Erdoğan” derken, CHP’nin Kepez’i İYİ Parti’ye bırakmasının netleşmek üzere olduğu söyleniyor. Bu arada CHP’de de Erdoğan dışında pek çok ismin adı kulislerde. Burdurlular Dernek Başkanı Önder Kurnaz da bu isimler arasında. CHP Kepez İlçe Örgütü’ne göre ise Kepez CHP’de kaldı. Ancak Ankara’dan gelen haberler Kepez’in İYİ Parti’de kaldığı ve bunun protokole bağlanmak üzere olduğu yönünde. SONGÜL BAŞKAYA 

Editör: TE Bilisim