AÇIKLAMA YAPMAKTAN KAÇINDI

Bugüne kadar İlim Yayma Cemiyeti, TÜRGEV gibi iktidara yakın çok sayıda vakıf, cemiyet ve dernekle protokolle belediye gayrimenkullerini ve binalarını tahsis eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bu kez de Ensar Vakfı Antalya Şubesi’ne 10 yıllığına belediyenin 5 iş yerini devretti. Yıkılan İsmet İnönü Okul bölgesinde yapılan yer altı otopark ve çarşının olduğu bölgedeki söz konusu protokolü sorduğumuz Ensar Vakfı Başkanı Recai Ocak, “Büyükşehir’in takdiri” diyerek açıklama yapmaktan kaçındı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, TÜRGEV’e yapılan tahsislerin ardından şimdi de iktidara yakınlığı ile bilinen ve geçtiğimiz yıllarda çocuk istismarıyla gündeme oturan Ensar Vakfı’na İsmet İnönü Kent Meydanı’ndaki tesisleri 10 yıllığına bedelsiz bıraktı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 2014 yılı Ağustos ayında meclisten aldığı ve yargıya taşınan protokol yetkisiyle, bu kez de Hazine’den belediye tahsis edilen İsmet İnönü Kent Meydanı’ndaki 5 iş yerini 10 yıllığına Ensar Vakfı’nın kullanımına verdi. Ticari amaçla kullanılmaması ve üçüncü kişilere kullandırılmaması kaydıyla yapılan tahsis protokol Ocak ayı Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’ne bilgi amaçlı sunuldu.

PROTOKOL GENEL SEKRETER TARAFINDAN İMZALANDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici ile Ensar Vakfı Antalya Şube Başkanı Recai Ocak arasında imzalanan protokolde vakfa bırakılan iş yerlerinin kullanım şartı eğitim, gençlik ve kültürel amaçlarda kullanılması. Vakfa bırakılan alanlarda elektrik ve su aboneliği vakıf tarafından yapılacak ve giderler vakıfça karşılanacak. Alanın güvenliği de vakıf tarafından sağlanacak. SONGÜL BAŞKAYA

 

 

Editör: TE Bilisim