31 Mart yerel seçimleri nedeniyle seçmen listeleri, 4 Ocak’ta(bugün) askıya çıkıyor. Seçmenlerin listeleri kontrol etmeleri gerektiğini belirten Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Masum Padir: “31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle seçmen kütükleri güncellenmek üzere 4 Ocak 2019 Cuma günü saat 08.00’de muhtarlık bölgeleri esas alınarak askıya çıkacak olup, 17 Ocak 2018 Perşembe günü saat 17.00’de askıdan indirilecektir. Bu süre zarfında seçmenlerimizin muhtarlık askı bölgelerinden seçmen olup olmadıklarını kontrol etmeleri veya www.ysk.gov.tr adresinden öğrenmeleri gerekmekte olup, seçmenlerin yapmış oldukları kontroller sonucu listelerde isimleri bulunmadığı anlaşıldığında nüfus müdürlüğünde kayıt yaptırabilirler. Aksi halde Listelerde ismi olmayan veya kayıtlarını yaptırmayan seçmenler oylarını kullanamayacaklardır” diye konuştu.


İBRADI DA LİSTE OYUNU

Seçmen listelerin askıya çıkarılmasına sayılı günler kala İbradı’da liste oyunu ortaya çıkmıştı. CHP’li İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, aralarında İbradı Belediye Başkan Aday Adayı Ali Erkan’ında bulunduğu bir grup vatandaşın AKP İbradı İlçe Başkanlığı’nca isimlerinin silinmesi için kaymakamlığa resmi yazı gönderdiğini bildirmişti..

Yerel seçimler yaklaşırken, önceki seçimlerde yaşanan vatandaşların nüfus kayıtlarının silinmesi, bazı seçmenlerin buharlaşması, sahte seçmen isimlerinin yazdırılması gibi olaylar da gündeme gelmeye başladı. Antalya’da bu konudaki ilk tepki ve paylaşım CHP’li İbradı Belediye Başkanı Serkan  Küçükkuru’dan geldi.  Başkan Küçükkuru, sosyal medya paylaşımında AKP İbradı İlçe Başkanlığı’nın bazı vatandaşların nüfus kayıtlarını sildirmek için girişimde bulunduğunu, İbradı Kaymakamlığı’na gönderdiği resmi yazıyla nüfus kayıtlarının silinmesini istediği vatandaşların listesini verdiğini bildirmişti.

İddialara göre, AKP’nin nüfus kayıtlarının silinmesini istediği vatandaşlar arasında CHP’nin İbradı Belediye Başkan Aday Adayı Ali Erkan da var. İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçukuru, AKP’nin nüfus kayıtlarının silinmesini istediği vatandaşların listesini sosyal medyadan paylaşarak, vatandaşların dikkatini çekti. AKP’nin nüfus kayıtlarını sildirmeye çalıştığı vatandaşların CHP’ye oy verdiği iddia etmişti.

Önce seçimlerde de Muratpaşa İlçesi’nde çok sayıda seçmenin buharlaştığı ya da isimlerinin silindiği anlaşılmış, vatandaşların bir bölümü listelerin askıda olduğu sürede siyasi partilerin, özellikle de CHP’nin desteği ile itirazlarını yaparak seçmen hakkını kazanmışlardı.(Haber Merkezi) 

Editör: TE Bilisim