Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü koordinesinde hazırlanan 'Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlendirilmesi' semineri Antalya'da düzenlendi.

 

 

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ndeki sempozyum, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Çalışkan moderatörlüğünde gerçekleşen sempozyumda, Habitat Derneği Finansal Okuryazarlık Eğitmeni Zeynep Keskin, Antalya KOSGEB İl Müdürü Muhammet Şükrü Mısırlı, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serap Kocaoğlu, Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Antalya Şube Yöneticisi Yağmur Aktaş, Çalışma ve İş Kurumu Antalya İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanı Medine Ateş sunum yaptı. Sempozyumu kadın girişimciler ve girişimci adayları izledi.

 

 

Programın açılış konuşmasını yapan Abdullah Çalışkan, 'Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nın 2018 yılı itibari ile yürürlüğe girdiğini ve bu plan çerçevesinde il müdürlükleri koordinasyonunda 'Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlendirilmesi' seminerlerinin düzenlendiğini belirtti.

 

 

İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Medine Ateş de İŞKUR'un 'İşbaşı Eğitim Programı' hakkında bilgiler verdi. Medine Ateş, "15 yaşını doldurmuş, 16 yaşından gün almış bir kadın ya da özel sektörde çalışan bir kadınsanız veya kendi iş yerinizi kurmak isteyen bir kadınsanız İŞKUR'dan çeşitli şekillerde yararlanabilirsiniz" dedi.

 

 

Ardından konuşmacılar, finansal okuryazarlık ve kadınların ekonomik güçlendirilmesine yönelik destek ve teşvikler konusunda sunumlarını gerçekleştirdi.

 

 

Sempozyumun sonunda, programa katılan kadın girişimcilere ve girişimci adaylarına katılım belgeleri verildi.(DHA)

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim