Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, Akdeniz Üniversitesi’nin doğu yönündeki ana giriş kapısının kapatılarak, güneye alınmasının doğru bir karar olduğunu söyledi.

 

Bu konuda yıllar önce uyarılarda bulunduklarını ancak dikkate alınmadığını kaydeden Prof Dr. Tuncay Neyişçi, “Akdeniz Üniversitesi, kapısının da Akdeniz’e doğru açılmış olması lazımdı. Çünkü adı üzerinde ve doğrusu da buydu. Bunun yanında Meltem tarafının açılmış olması güvenlik olarak çok yanlıştı. Ben bunu o dönemin rektörüne ve burayı yapan mimar Cengiz Bektaş’a da söylemiştim ancak o da uygun görmemişti” dedi.

UYARILARIMIZ DİKKAT ALINMADI

Prof. Dr. Neyişçi, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Hatta, ‘ana kapıyı buradan verecekseniz, buraya üst geçit değil bir alt geçit yapın buradan ambulanslar da geçebilir” diye uyarmıştım. Ama uyarılarımızı dikkate almadılar üst geçit yaptılar. Ben o dönemlerde üniversiteye bisikletle giderdim. Üst geçit yaptılar gidemez oldum. Artık pek çok kimse şimdi bisikletle gelemez çünkü o bölgede bir sürü kaza oluyor. Girişin güneye alınmasıyla güvenliğin yanı sıra ulaşım da son derece akıcı olur. Keşke bu düzenleme önceden yapılsaydı. Hatta Antalyaspor alt geçidi de buna göre düzenlenebilirdi. Belki üniversiteye alttan bir giriş bile verilebilirdi. Keşke yıllar önce biz söylediğimizde bunu yapsalardı. Koskoca bir üniversite nasıl böyle bir hata yapıyor anlamış değilim.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim