CHP; Antalya’yı etkisi altına alan sağanak yağış sonrası, AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, “çılgın proje” olarak adlandırdığı Boğaçayı Projesi’nin daha ilk yağmurda çamura battığını öne sürdü.

CHP Antalya İl Başkanlığı, Antalya’yı etkisi altına alan sağanak yağış sonrası, AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, “çılgın proje” olarak adlandırdığı Boğaçayı projesinin olumsuz etkileri görülmeye başlandığını, projenin daha ilk yağmurda çamura battığını öne sürdü.

CHP’nin yazılı açıklamasında şöyle denildi: “Deniz suyunun içeri alınmasıyla yaşanabilecek facialar hakkında meslek odalarından, demokratik kitle örgütlerinden gelen uyarıların dikkate alınmamasının ilk sonucu, dünkü yağan yağmurla birlikte rekreasyon alanının sular altında kalması oldu. Daha ilk yağışta yaşanan bu durum, şiddetli sel baskınlarında, Boğaçayı üzerindeki köprülerin yıkılabileceği, trafiğin ve akabinde hayatın felç olabileceği sonuçlar doğurabilir. Nitekim Çakırlar ve Hurma mahallelerini birbirine bağlayan köprü, sağanak yağış sonrası oluşan su taşkını nedeniyle trafiğe kapatıldı.

DOĞA İNTİKAMINI ALIR

Konyaaltı sahili, Boğaçayı’nın denize taşıdığı kum ve çakıl gibi malzemeler sonucunda bugünkü halini almıştır. Bu projeyle birlikte, dağlardan gelen taşların sahile ulaşması engellenecek ve sahilin zamanla yok olması riski ortaya çıkacaktır. Bunun yanı sıra, deniz suyunun içeri alınması ile binlerce kişinin kullandığı su kaynakları kullanılamaz hale gelecek ve dere ekosistemi bozulacaktır. Daha yolun başındayken, Menderes Türel’in bu inattan vazgeçmesi, meslek odalarının ve uzmanların uyarılarını dikkate alarak projeyi gözden geçirmesi gerekmektedir. Aksi halde, doğa ile inatlaşırsanız, bir süre sonra doğa kendi intikamını alır.” (Haber Merkezi)

 

 

Editör: TE Bilisim