CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayının bugün açıklanması bekleniyor. Bugün gerçekleşecek PM toplantısı sonrası açıklanması beklenen Büyükşehir Adayı’na ilişkin kulislerde öne çıkan isim Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek olurken, sosyal medyada Böcek’le ilgili destek paylaşımları da arttı.


CHP ile İYİ Parti'nin ittifak görüşmelerinin olumlu sonuçlanmasının ardından CHP'nin 24 Aralık'ta yapacağı Parti Meclis (PM) toplantısı 18 Aralık'a çekildi. Toplantının ardından İYİ Parti ile uzlaşıya varılan illerin belediye başkan adaylarının açıklanması bekleniyor. İYİ Parti'nin Antalya'da CHP adayını destekleyeceğini açıklaması üzerine Antalya'da gözler, yarın yapılacak toplantıya çevrildi. Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için tek resmi başvuruyu Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal yaptı. Ancak Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 1 yılı aşkın süredir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çalışmalarını sürdürüyor. Böcek, önceki açıklamalarında “Ben aday adayı olmam, aday olurum" çıkışıyla dikkati çekmişti. Antalya'da CHP'nin üçüncü adayı olarak ise Milletvekili Çetin Osman Budak gösteriliyor. İki dönem CHP'de Genel Başkan Yardımcılığı da yapan Budak, açıkça adaylığını ifade etmese de partisinin görev vereceği her alanda çalışacağını vurgulamıştı.

PARTİ KULİSLERİ BÖCEK'İ İŞARET EDİYOR

Antalya'da şansı en yüksek aday, Konyaaltı'nda dört dönemdir belediye başkanlığı yapan Muhittin Böcek gösteriliyor. Parti kulisleri, yarın Böcek'in isminin açıklanacağı beklentisi içerisinde. İYİ Parti kanadının da Böcek ismine sıcak durduğu öğrenildi. Diğer yandan iki parti arasında ilçe adayları konusundaki görüşmeler devam ediyor. İki partinin il başkanları, Antalya düzeyinde bir sorun yaşamadıklarını, genel merkezlerin son kararı vereceğini kaydetti. CHP daha önce Kemer, Gazipaşa ve Manavgat adaylarını açıklamıştı. Geriye kalan 16 ilçenin de ittifak çalışmalarının sona ermesinin ardından kısa sürede açıklanması bekleniyor.   DHA

 

Editör: TE Bilisim