-Yargının, Antalya kamuoyunun 100. Yıl alanı olarak bildiği Falez Otel ve Devlet Hastanesi karşısındaki 40 bin metrekarelik arsanın ticaret ve turizm alanı olmasına “dur” demesi üzerine çark eden AKP zihniyeti, sonunda zor olsa da doğru yolu buldu, alana ‘Millet Bahçesi’ yapılmasına karar verdi.

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya ziyaretinde imar planında semt spor sahası olan 100. Yıl spor alanı yanında yer alan 473 milyon lira değerindeki arsanın; park, bahçe, spor alanı, yeşil ve çevreci bir proje yapmak üzere Büyükşehir Belediyesi’ne ücretsiz olarak tahsis edileceğini açıkladı.

 Yargının 100. Yıl’da mülkiyeti TOKİ’ye ait olan 40 bin metrekarelik arsanın ticaret ve turizm alanı olarak çevrilmesine izin vermemesi üzerine pes eden AKP zihniyeti, sonunda zor da olsa doğru yolu buldu. Antalya’yı ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bahsi geçen arsayı, Millet Bahçesi yapılmak üzere Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bedelsiz olarak verdi.

HALKA AÇIK YEŞİL PROJE OLACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Antalya ziyaretinde Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, 100. Yıl spor alanı yanında yer alan 473 milyon lira değerindeki 40 bin metrekarelik arsayı park, bahçe, spor rekreasyon alanı, halka açık bir park, yeşil ve çevreci bir proje yapmak üzere Büyükşehir Belediyesi’ne ücretsiz olarak tahsis edeceklerini müjdeledi. Biz de Büyükşehir olarak Antalya’nın en önemli yerinde yer alan bu arsayı çok güzel bir halka açık yeşil proje ile taçlandıracağız” dedi

BİRKAÇ AYDA AÇILACAK

Eski stadyumun olduğu yerde yapımı süren millet bahçesini birkaç ayda hizmete açmayı düşündüklerini ifade eden Türel, “Şimdi Antalya merkezde ikinci millet bahçesini de 100. Yıl alanındaki tartışmalara neden olan bir yerde, tamamen yeşil bir projeyle taçlandırarak, halkımızın hizmetine millet bahçesi olarak sunacağız. Çevre Bakanımızın büyük bir çevreci hassasiyet göstererek, Büyükşehir Belediyesi’ne 473 milyon liralık bir araziyi bedelsiz olarak, sadece yeşil bir proje için tahsis etmesi bizleri Antalyalılar olarak kelimelerle ifade edilemeyecek düzeyde memnun ve mutlu etmiştir” diye konuştu.

AKDENİZ GERÇEK YAZMIŞTI

İnşaat Mühendisleri Odası Merkez Yönetim Kurul Üyesi Dr. Cem Oğuz, Akdeniz GERÇEK’e 26 Ağustos 2018 tarihinde yaptığı açıklamada, Antalya kamuoyunun 100. Yıl alanı olarak bildiği Falez Otel ve Devlet Hastanesi karşısındaki 40 bin metrekarelik alanın ticaret ve turizm alanı olmasına şiddetle karşı çıkmış ve bölgenin millet bahçesi olarak değerlendirilmesini istemişti.

CEM OĞUZ DA ÖNERMİŞTİ

Oğuz şu açıklamaya yapmıştı: “Antalya’nın böyle bir yerde AVM’ye ya da otele ihtiyacı yok. Antalya’da her yer alış veriş merkezi oldu. Bunun yerine buradan geçecek raylı sistemi de göz önünde bulundurarak merkezi bir otopark yapabiliriz. İnsanlar batı taraftan geldikleri zaman araçlarını buraya kilitleyerek toplu taşımayla kent merkezine dağılabilirler. Raylı sistem ağı bittikten sonra bu toplu otopark kente yapılmak zorunda. İnsanlar gelişmiş kentlerde araçlarıyla kente girmiyor. Burası bir fırsat. Bu yapılabilir. Bunun yanında afet anında toplanma merkezine de ihtiyaç var Antalya’da. Bu da yapılabilir. Ayrıca son dönemde gündemde olan ‘Millet Bahçesi’ de olabilir. Böyle bir alan da yaratılabilir.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim