Antalya’nın 22 yıllık yelken kulübü Antalya Yelken Kulübü (AYDİK), Kaş’ta ilk kez düzenlenen ve gelenekselleşmesi hedeflenen Likya Yelken Yarışları’na katıldı. Antrenör Süleyman Ellialtı ile birlikte 6 sporcusuyla yarışlarda yerini alan AYDİK, gösterdiği performansla dikkat çekti. Optimist 2007 Kızlar’da Başak Başkaya 4’üncü oldu, Optimist Junior kategorisinde 11. oldu. 2007’de Deniz Doğru 1., 2008’de Selin Rende 1, Asya Toker 2, Öykü 3. oldu.  AYDİK sporcusu Candan Doğan Sarıgöz Optimist Junior kategorisinde 7.lik aldı. 

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Antalya İl Temsilciliği faaliyet programında Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Kaş Yelken Kulübü tarafından düzenlenen Optimist Yelken Yarışları, 14-16 Aralık tarihlerinde Kaş’ta yapıldı. Yarışlara Kaş Yelken Kulübü, Fethiye Belediyespor, Antalya ve Akdeniz Yelken Kulübü toplam 36 sporcu ile katıldı.


KIŞ KAŞ’TA YELKEN YILI

Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Osman Murat Erdoğan yarışları takip etti. Kaymakam Akhan, yelkencilere başarı temennisinde bulunurken, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hacıcaferoğlu da Kaş'ta ilk defa resmi bir yelken yarışı düzenlendiğini belirterek, "Burada yelken sporunu geliştirmeye uğraşıyoruz. Bu kış Kaş'ta yelken yılı olacak" diye konuştu. Yarışların tamamlanmasının 16 Aralık Pazar günü ödül töreniyle yarışlar sona erdi.  GÖRKEM DELLAL 

Editör: TE Bilisim