Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şubesi 3. Dönem Yönetim Kurulu üyelerinden Canan Aktaş, Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şubesi’nin yeni başkanı oldu. Düzenlenen törenle Uğur Burhan Yıldırım’dan görevi devralan Canan Aktaş, onurlu bir görevi devralmanın bilincinde olduğunu belirterek destek verenlere teşekkür etti. Aktaş, “Daha önce de olduğu gibi mesleğimizin ve çevrenin korunması için ilkelerimizden ödün vermeden dayanışma içerisinde layıkıyla yapmak adına var gücümüzle çalışacağız” dedi.

“ÇEVRE GÖREVLİSİ” ZAFERİ

Aktaş, Çevre Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanunun yürürlüğe girmesi ile çevre mühendislerinin önünün açıldığını belirterek, “2006 yılından beri meslektaşlarımızın mesleki birikimini hiçe sayan ‘çevre görevlisi’ ibaresi nihayet olması gerektiği gibi ‘çevre mühendisi’ olarak değişmiş ve Resmi Gazete’de yayımlanarak resmiyet kazanmıştır. Odamızın büyük gayretleri sayesinde gerçekleşen bu değişiklikle artık çevre mühendisleri fazladan hiçbir belgeye, eğitime ve sınava ihtiyaç duymadan, koşulsuz çevre danışmanlık, çevre yönetim birimi ve çevre görevlisi faaliyetlerini yürütebilecektir” dedi.

HUKUKSAL ZEMİN GÜÇLENDİ

Başkan Aktaş, ilk defa bir kanunda ‘çevre mühendisi’ ifadesinin yer aldığını ve bundan sonraki mesleki hak mücadeleleri için hukuksal zeminin güçlendirildiğini vurgulayarak, “Çevre Mühendislerinin yaşadığı haksızlığın giderilmesinde etkili olan odamız yönetimine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratlarına, siyasi parti temsilcilerine, tüm birimlerimize ve bize inanan, yalnız bırakmayan tüm meslektaşlarımıza Antalya Şubemiz nezdinde teşekkür ederiz” diye konuştu.

ODAMIZIN ZAFERİ

Çevre görevlisi ibaresinin kaldırılmasını Çevre Mühendisleri Odası’nın bir zaferi olarak nitelendiren Aktaş, benzer olumlu gelişmeleri çevre mühendislerinin kamudaki istihdamının arttırılması noktasında da görmeyi umduklarını, bu konuda şube olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim