-Muratpaşa Belediyesi’nin 56 olan mahalle sayısı, önümüzdeki aylarda 55’e düşecek! Antalya Havalimanı’nın güneyinde bulunan Yeşilköy Mahallesi’nde yapılan istimlak çalışmaları nedeniyle tamamen ortadan kalkacak. Daha önce de yapılan istimlakları anlatan Yeşilköy Mahallesi Muhtarı Muhammet Koca, hem Muratpaşa Belediyesi’nin hem de yetkililerin konuya sahip çıkmasını istedi. 


KOMŞU MAHALLEDEN YER VERİN 

-Yeşilköy Mahallesi Muhtarı Muhammet Koca, ”Mahallemiz bin dönümlük bir mahalleydi yapılan istimlaklar sonrası haritadan tamamen silindi. Artık ‘Yeşilköy’ diye bir mahalle olmayacak” dedi. Mahallesinin adının yaşaması için yetkililerin desteğini isteyen Yeşilköy Muhtarı Muhammet Koca, “Güzelbağ Mahallesi’nden en azından 40 hane verin ki Yeşilköy Mahallesi’nin adı yaşasın” dedi.


Muratpaşa İlçesi Yeşilköy Mahallesi Muhtarı Muhammet Koca, Antalya Havalimanının güneyinde yen alan mahallelerinin yıllardır yapılan istimlak çalışmaları nedeniyle tamamen haritadan silineceğini söyledi. Akdeniz GERÇEK’e konuşan Muhtar Koca, Yeşilköy Mahallesi kurulduğundan bu yana 4’üncü kez istimlak edildiğini belirterek, “Yıllar önce ilk olarak mahallemize askeriye geldi. Ben o zaman çok küçüktüm. Ardından 1973 yılında Devlet Hava Meydanları geldi, istimlak etti. 1996-1997 yıllarında yine Devlet Hava Meydanları istimlak etti. En son 2005 yılında başlayan kamulaştırma çalışmaları mahallenin tamamen ortadan kalkmasına yol açtı. Son 450 hane kalmıştık orayı da aldılar. Toplam bin dönümlük bir mahalleydi şimdi gelen istimlaklar sonrası hiçbir şey kalmadı. Artık ‘Yeşilköy’ diye bir Mahalle olmayacak” dedi.

TAPULAR AYAKLANDI!

Arazilerinin Muratpaşa ilçesi sınırları içerişinde olmasına rağmen Aksu’ya kaydırılarak

ucuza istimlak edildiğini iddia eden Muhtar Koca, “Yeşilköy Mahallesi olarak biz Muratpaşa Belediyesi’ne bağlıyız. Yani istimlak edilmeden önce tapularımız Muratpaşa’daydı. Ama sonra bu tapular adeta ayaklandı ve bir şekilde Aksu’ya kaydırıldı. Niye böyle oldu? Çünkü Muratpaşa’da bir dönüm arsanın değeri 600-700 bin TL iken Aksu’da aynı yer 118 bin TL. Dolayısıyla bunlar Aksu’yu emsal gösterdiler. Biz buna avukatımız aracılığıyla karşı çıktık ama gelin görün ki hakimler bunu kabul etmiyor. İlla 118 bin TL’de diretiyorlar. Ama bizim yerlerimiz değerli. En azından 500 bin TL’den değerlendirsinler ki insanlar mağdur olmasın. Keşke vatandaşla bir pazarlık yapılsaydı. Bu konuda Ankara’ya bile gittik, kimse bize destek olmuyor” diye konuştu.

MAHALLEMİZİN ADI YAŞASIN

Yeşilköy Mahallesi’nin adının yaşaması için yetkililerin destek olmasını da isteyen Muhtar Muhammet Koca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeşilköy Mahallesi’nde tek bir yer kalmadı, hepsi yerle bir edildi. Hatta bir cami ve okul vardı onlar bile yıkıldı. Yani haritada artık Yeşilköy diye bir mahalle kalmadı, silindi gitti. Güzelbağ Mahallesi’nden 800, bizden de bin dönüm istimlak edildi. Ben belediye başkanımıza müracaat ettim ve Muratpaşa’nın 56 mahalleden 55’e düşeceğini söyledim. Güzelbağ Mahallesi’nden en azından 40 hane verin ki ‘Yeşilköy Mahallesi’nin adı yaşasın’ dedim. O da bu konuda bir çalışma yapacaklarını söyledi. Ama hala bekliyoruz. Yetkililerden bu konuda bize yardımcı olmalarını bekliyoruz.” Kubilay ELDEMİRCİ




 

Editör: TE Bilisim