CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "18'inde açıklanacak mıyım bilmiyorum, Parti Meclisi biliyor" dedi.


Muhittin Böcek, ittifak görüşmeleri sonucunda 18 Aralık'ta başkan adaylarının açıklanacağını söyledi. Muhittin Böcek, “Parti meclisimizin kararıyla adayımız açıklanacaktır. Ondan sonraki süreçte nasip olur bize bu görev verilirse hiçbir zaman nerde olursak emekçilerimizin hep yanında olmaya devam edeceğiz. Büyüklerimiz ne emrederse ona bakacağız" dedi.

Aday olarak açıklanmazsa istifa edeceği yönündeki iddiaları yalanlayan Böcek, aday gösterilmediği takdirde Konyaaltı'na geri dönüş yapmayacağı yönünde daha önce söylediği sözlerinin arkasında olduğunu ifade etti. 

PARTİ MECLİSİ BİLİYOR!

Böcek, şöyle konuştu: “Birçok aday adayı çıkıyor ve sonra bakıyorsunuz meclis üyesi adayı olmuş. Ben diyorum ki kamuoyuna, partimize, genel başkanımıza Muhittin Böcek aday adayı çıkıp Konyaaltı'na dönmem dedim. Tüm siyasi partilere örnek olsun. Ben Antalya'da 25 yılımı vermişim, bugüne kadar gelmişiz, yaptığımız projeler ortada. Kalıcı büyük eserler yapmışız. Yeni bir ilçe yaratmışız. Büyükşehirde şimdi kent ve kentli adına önce Bekir Kumbul, sonra Menderes başkan, sonra Akaydın ve şimdi yeniden Türel geldi. Çalışmalarımızı yaptık. Şimdi ben aday adaylığıyla ilgili Konyaaltı'nı garantilemeye çalışmadım, çalışmak da istemiyorum. Tabi adaylık genel başkanımız MYK'da görüşülür, parti meclisine sunulur ve parti meclisinden çıkıyorsun. Ben bunları bilen adamım, 25 yıldır. 18'inde açıklanacak mıyım, onu bilmiyorum, parti meclisi biliyor." 

ASGARİ ÜCRET 2 BİN 200 TL

Konyaaltı Belediye Başkanı ve aynı zamanda 31 Mart seçimleri için de CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarından Muhittin Böcek, Konyaaltı Belediyesi'nde düzenlediği basın toplantısıyla, asgari ücretin belediyede 2200 TL'ye yükseltildiğini açıkladı. Böcek, yaptığı açıklamada, "Daha önce Sayın Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu, 'CHP'li belediyelerde asgari ücret 2 bin 200 lira olacak, 31 Mart'ta dahil olacak yeni belediyelerde de ücret 2 bin 200 liranın altında olmayacak' demişti. 350 personelimiz 1800 lira maaş alıyordu. 1 Ocak itibarıyla bu 350 arkadaşımızın net maaşı 2 bin 200 lira olacak. Belediyemizde 748 işçi kardeşimiz var ve en düşük 1800 TL idi. Ümit ederim ki hükümet de bu konuda çalışma yapar. Asgari ücretin 2 bin 200'ün üzerinde olmasını ümit ediyoruz. Bu konu son derece önemli. Sayın Genel Bakanımızın dediği gibi örnek olmaya çalışıyoruz" dedi. DHA


Editör: TE Bilisim