Ceza ve Tevkifevleri Memurları Derneği Başkanı Mustafa Balık, Döşemealtı ilçesinde bulunan L Tipi cezaevinde kadın koğuşlarında erkek memurların arama yaptığı yönündeki haberleri yalanladı. Balık, olayların çarpıtıldığını iddia etti.

Döşemealtı ilçesinde bulunan L Tipi cezaevinde kadın koğuşlarında arama ve sayımları erkek gardiyanların yaptığı yönündeki iddialara Ceza ve Tevkifevleri Memurları Derneği Başkanı Mustafa Balık’tan yanıt geldi. Balık, Akdeniz GERÇEK’e yaptığı açıklamada olayın tamamen çarpıtıldığı nıiddia etti.

İDDİALAR GERÇEK DEĞİL

Balık, şöyle konuştu: “Döşemealtı ilçesinde bulunan L Tipi cezaevinde kadın koğuşlarını normalde kadın infaz koruma başmemurları ve diğer kadın memurlar arama yapmaktadır. Ancak bazı durumlarda koğuş ve kurum güvenliğini sağlamak amacıyla bazı erkek personeller koğuş dışında hazır bulunurlar. Kadın koğuşlarında aramalara katıldıkları, odalarına girdikleri iddiaları gerçek değildir. Sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde yapılan haberler kesinlikle doğru değildir. Bu haberler, açık bir şekilde FETÖ’cü grup veya kişiler tarafından ceza infaz kurumlarımızı ve çalışan personeli toplum karşısında sorunlu ve kanundışı görev yapan kişiler olarak tanıtmak amacıyla, kötü niyetle yapılmaktadır. Bu yolla toplumun ceza infaz kurumları ve görevlilerine karşı kin, öfke ve nefret duymalarını sağlanmak amaçlanmaktadır.”

İTİBAR ETMEYİN

“Ceza infaz kurumlarımızda yapılan faaliyet ve çalışmalar tamamen ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde ilgili personellerce yerine getirilmektedir. Vatandaşlarımızın bu konuda özellikle internet sitesi ve sosyal medyadaki video ya da paylaşımlara itibar etmemelerini rica ediyoruz. Bakanlığımız ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğümüz, bu tür iddialar konusunda çok hassas olup, en ufak bir iddiada dahi, derhal adli ve idari soruşturma açmaktadır. Hatta yerine göre ilgili personelleri açığa alınmaktadır. Bu konuda hiçbir şekilde taviz verilmemektedir. Kamuoyunun ve halkımızın bilgisine sunarız.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim