-Akdeniz GERÇEK’in “Çam ağaçları ölüme mahkum edilmiş!” haberi ses getirdi. Haberimiz sonrası ışıksızlıktan kuruyan ağaçlar yetkililer tarafından yerinden sökülerek yerlerine yenileri dikildi.

 

-Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, kuruyan ağaçlarla ilgili toplumsal tepki olmamasından dert yanarak, “Bitki olmadan diğer canlıların yaşayamaz. Bu yüzden bitki hakları hareketini başlatıyorum” dedi.

Akdeniz GERÇEK Gazetesi’nin 26 Kasım Pazartesi günü sayfalarına taşıdığı Konyaaltı sahil düzenleme alanındaki çam ağaçlarının ölüme mahkûm edilmesi haberi ses getirdi. Haberimiz sonrası ışıksızlıktan kuruyan ağaçlar yerinden sökülerek yerlerine yenileri dikildi.

AĞAÇLAR ISTIRAP ÇEKİYOR

Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Konyaaltı’nda ışıksızlık nedeniyle kuruyan çam ağaçları (muhtemelen Pinus strobus) defnedilmiş, ebedi istirahatgahlarına yollanmışlar. Henüz can çekişmekte olanlar aynı ıstırabı çekmeye devam ediyor. Sokak canlılarına uygulanan şiddetle eşdeğer bir durum bu. Ağaçlar ıstıraplarını duyuramadıkları için ilgilenmiyoruz. Bu ağaçlar burada tıpkı Suriyeliler gibi mülteci üstelik. Ona rağmen ilgi ve toplumsal tepki yok!”

BİTKİ HAKLARI HAREKETİ!
“Bitki hakları savunucularına İhtiyacımız var. Kentimizin her caddesi, her parkında kedi ve köpek sayısının çok çok üzerinde bitki, ağaç şiddet görüyor, ıstırap çekiyor. Unutmayın bitki olmadan diğer canlıların yaşayabilmesi mümkün değil. Bu, bitki hakları hareketini başlatıyorum.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim