Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, okullarda başlatılan ‘Mescitsiz Okul Kalmasın” projesinin bir dayatma olduğunu belirterek, “Eğitimin içerisi boşaltılmış durumda ve geldiği son durum içler acısı. Artık öğrenciler eğitim almıyor. Neredeyse bütün dersler din dersi oldu. Milli Eğitim Bakanlığı adeta başka bir bakanlığa dönüştü” dedi. 

Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, İnsan ve Medeniyet Hareketi'ne bağlı çalışan İnsan Vakfı'nın (İV) başlattığı Mescitsiz Okul Kalmasın” projesini eleştirdi. Bu şekilde hayata geçirilen uygulamalarla ülkede okula bile gerek kalmayacağını iddia eden Öztürk,  “Bu hükümet zaten okumamış ve cahil kesim arıyor. Herkesi camiye yollar, biat kültürüyle yönetir. Şükürcü bir toplum olarak, yukarıdakiler her türlü ‘kutuları’ götürürler ondan sonra milleti böyle dine bağlamaya çalışır. Halbuki din herkese özgür olmalı. Herkes kendi dinini özgürce yaşamalı. Bu şekilde okullara mescit açmak -hangi din olursa olsun- bir dini herkese dayatmaya çalışmaktır. Şuan Türkiye’de islam dinine mensup insanlar fazla ve islam dini dayatılıyor. Başka yerde hristiyan fazlaysa o mu dayatılacak? Bence her iki uygulamada yanlış” dedi.

HEP KÖTÜYÜ GİDİYOR

Türkiye’de eğitimin her geçen gün biraz daha kötüye gittiğini belirten Öztürk, şöyle konuştu: “Tüm okullar bitmiş durumda, eğitim bitmiş durumda. Eğitimi içerisi boşaltılmış durumda. Son yıllarda ‘biz niye geri kaldık?’ diye konuşuyoruz. Eskiden yapılan istatistiklerde orta sıralarda yer aldığımız ülkeler arası eğitim düzeyinde artık tamamen gerilere düşmüş durumdayız. Eğitimin geldiği son durum içler acısı. Artık öğrenciler eğitim almıyor. Neredeyse bütün dersler din dersi oldu. Milli Eğitim Bakanlığı adeta başka bir bakanlığa dönüştü.”

BAKAN ADETA “SÜS” GİBİ

“Biz zaten yeni bakan geldiğinde ‘söylemi iyi ama içi boş. Çünkü düşündüğü liberal politikayı uygulayamaz’ demiştik. Milli eğitimi yine gerici bir zihniyet yönetiyor. Bakan orada adeta bir süs gibi duruyor. Başka bir işe yaramıyor. Sadece çıkıp her yerde konuşuyor Dolayısıyla bütün okullarda mescit açılmaya çalışılıyorsa, bu bütün okulların aslında camiye dönüşmesinin bir adımıdır.”

AMAÇ PARALI YAPMAK

Kadir Öztürk, açıklamasının sonunda eğitimin paralı hale getirilmek istendiğine vurgu yaptı. Öztürk şöyle dedi: “O zaman okullara kapatalım hepsini cami yapalım. Sonuç olarak eğitim bitmiştir, insanların eğitimden beklentisi bitmiştir. Şimdi herkes özel okullara gitmeye çalışıyor. Aslında hükümetin bir amacı da buydu. Devlet okullarının, kamu okullarının içini boşaltıp, paralı hale getirmekti. Bunu da başarıyorlar.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim