2018 yılı için suya TEFE-TÜFE oranında fiyat ayarlaması yapılması kararını alan ASAT Genel Kurulu bu kez “Zam yok” kararı aldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 2019 yılında Antalya’da su tarifelerinde artışa gidilmeyeceğini açıkladı.

ASAT Genel Kurul Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında gerçekleşti.  Maliyetlerin ciddi şekilde artmasına rağmen Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılı su tarifelerinde hiçbir artışa gitmeyeceğini müjdeleyen Başkan Menderes Türel, şunları söyledi: “Bazı belediyelerin indirime gittiği, bizim niye gitmediğimiz gibi bir soru geliyor. O bazı belediyelerdeki indirilmiş fiyatlar şuandaki bizim su fiyatı tarifemizin 3 misli 4 misli. Yoksa biz tabi ki bir taraftan zam yapmıyorken imkanlarımız dahilinde indirimi de düşünebiliriz. Türkiye’nin en ucuz su tarifesini kullanan illerinden bir tanesi Antalya’dır. Bununla övünüyoruz.”

SUYU EN UCUZ BIRAKTIK..

2004 senesinde ilk görevi devraldığımda Antalya’nın Türkiye’nin su tarifesini en pahalı kullanan şehri olduğunu hatırlatan Türel, “O zaman söz vermiştik. Yüzde 30 suda indirim yapacağız demiştik. Gelir gelmez yüzde 30 indirim yaptık. Hatta KDV indirimleriyle birlikte o dönemde fiyatlara ciddi bir indirim imkânı sağlayınca sizlerle birlikte yüzde 62’leri sağlayan bir indirim yaptık. Antalya’yı suyu en pahalı kullanan şehir iken, suyu en ucuz kullanan şehir haline getirdik. 2009 yılında Antalya’yı yine Türkiye’nin suyu en ucuz kullanan illerinden bir tanesi olarak bıraktık. Görevimizi böyle devrettik. 5 sene sonra yeniden göreve geldiğimizde maalesef Antalya’yı yine suyu en pahalı kullanan illerden bir tanesi  olarak bulduk.  Yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde şu anda Antalya’yı Türkiye’nin en ucuz su tarifesi kullanan şehirlerin içerisine soktuk.  Su Antalya’da bu kadar ucuz olmasına rağmen 2019 yılında su tarifelerinde hiç artış yapmadık. Suya hiçbir zam yapmıyoruz. Bu müthiş bir başarıdır”  dedi. Haber Merkezi

 

 

Editör: TE Bilisim