İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, İbradı’ya açılmak istenen maden ocağıyla ilgili ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı veren Antalya Valiliği’ne dava açmaya hazırlandıklarını söyledi.

 

Küçükkuru, “‘ÇED Gerekli Değildir’ kararıyla maden ocakları açarak İbradı’nın ekolojisini, doğasını, su kaynaklarını ve sedir ormanlarını yok edecekler. Bu akıl alacak bir durum değil” dedi.

 

Akdeniz GERÇEK’e özel açıklamalarda bulunan İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, ilçeye açılmak istenen maden ocağıyla ilgili ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı veren Antalya Valiliği’ne dava açacaklarını söyledi.  Antalya Valiliğinin gelen birçok maden ruhsatına ciddi bir araştırma yapmadan ‘ÇED Gerekli Değildir’ raporu verdiğini iddia eden Küçükkuru, “Bizde İbradı Belediyesi olarak buna karşı dava açma kararı aldık. Bu kararı İbradı Belediyesi’ne de iletmiyorlar. Kaymakamlık aracılığıyla muhtarlara askı için göndermişler. Bizim duruşumuzu bildikleri için bu konuda belediyeye hiçbir şekilde bilgi vermiyorlar. Sanki İbradı’da yerel yönetim yokmuş gibi davranıyorlar. Bizim ekolojik dengemizi ve doğamızı tamamen bozacak, su kaynaklarımızı ve sedir ormanlarımızı yok edecek, en gözde yerlerimizi hiçbir şey düşünmeden ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararıyla maden ocaklarına açmaya çalışıyorlar. Bu akıl alacak bir durum değil. Bu şekilde ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararının arkasına sığınmaya çalışıyorlar” dedi.

ÇEVRE SİYASET ÜSTÜ BİR KONU

“Böyle giderse çok yakında bu bölge tamamen maden ocaklarına çevrilir” diyen Başkan Küçükkuru sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu konuda Valiliğe baskı yapılıp yapılmadığı konusuna girmek bile istemiyorum. Çünkü bu konu bizi aşar. Ama şunu söyleyeyim bu bölgenin durumunu Antalya Valiliği bizden çok daha iyi biliyor. Ben bu konunun partiler üstü olduğunu her zaman vurguluyorum. Çevre konusu siyaset üstü bir konudur ve öyle kalmalıdır. Ben İbradı Belediye başkanıyım ve diğer partilere oy veren insanların da bu maden ocaklarını istemediğini çok iyi biliyorum. Bizim asli görevimiz bölgemizin doğal güzellikleri korumak. Son olarak şunu söylemek istiyorum; İbradı halkı doğa harikası dağlarında madencilik faaliyeti istemiyor. Bu böyle bilinmelidir.”

İŞTE O KARAR!

Antalya Valisi Münir Karaloğlu adına Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Tevfik Altınay imzalı İbradı Kaymakamlığına gönderilen “ÇED Gerekli Değildir” kararı ilanı şöyle: “Antalya ili İbradı ilçesi sınırları içerisinde Aytap Madencilik AŞ tarafından 99.9 hektarlık sahanın 8.48 hektarlık kısmında 200 bin metreküp kapasiteli ll-B Grubu Mermer Ocağı projesi faaliyetiyle ilgili olarak 25 Kasım 2014 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğü giren Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED)üzerinde elektronik ortamda sunulmuş olan ”Proje Tanıtım Dosyası” incelenmiş ve değerlendirilmiştir.”

15 GÜN ASKIDA KALACAK

“ÇED yönetmeliğinin 17’nci maddesi gereğince Aytap Madencilik AŞ tarafından A.R.201700393 nolu sahada yapılması planlanan 200 bin metreküp kapasiteli mermer ocağı projesinin Valiliğimizce ‘Çevresel Etki Değerlendirilmesi Gerekli Değildir’ kararı verilmiştir. Söz konusu proje ile ilgili alanın kararın, projeden etkilenecek veya etkilenmesi muhtemel halkın yaşadığı yerlerde Kaymakamlığımız ve ilgili muhtarlıklar tarafından yazımızın tarafınıza tebliğ edildiği günden başlamak suretiyle 15 gün ilan edilmesi ve askı ilan sürecinin bitimine müteakip, ilan tutanaklarının İl Müdürlüğümüze gönderilmesi hususunda bilgilerinizi rica ederiz.” Kubilay ELDEMİRCİ

Editör: TE Bilisim