-Antalya siyasetinin önemli isimlerinden Mustafa Akar, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Antalya da dahil, hiçbir bir partinin hiçbir yerde seçimi kazanma garantisinin olmadığını iddia etti.

 

-Akar, “Büyükşehir’i kimin kazanacağını CHP adayının profili belirleyecek. Bu aday; söylemleri ve duruşuyla Millet İttifakı’nda olduğu gibi diğer partilerden de oy alabilecek bir isim olmalı” dedi.

 

 

Ülkücü camianın önemli isimlerinden olan ve sağduyulu öngörüleriyle dikkat çeken Mustafa Akar, 31 Mart 2019‘da yapılacak olan yerel seçimlerde büyük sürprizler yaşanabileceğini söyledi. Akdeniz GERÇEK’e konuşan Akar, 31 Mart seçimlerinde Antalya’da dahil hiçbir bir partinin hiçbir yerde seçimi kazanma garantisi olmadığını belirterek, ”Bunu çok net bir şekilde söylüyorum. Belki de Türkiye tarihinde ilk kez böyle her türlü sonucun olabileceği bir seçim yaşanacak. Öyle kimse ‘ben şurayı kesin olarak aldım, şurada iddialıyım’ diyemez artık. Açık konuşuyorum, ne İstanbul, ne İzmir, ne Ankara, ne de Antalya garanti. Özellikle halen iktidarda olan AKP’nin eski o garanti olarak gördüğü yerlerin birçoğu tehlikede. AKP özellikle ittifak konusunda geri adım atmazsa büyük bir hayal kırıklığı yaşayabilir” dedi.

AKP İPİN UCUNU KAÇIRDI

Sokakta ve pazarda yaşanan pahalılık nedeniyle çok büyük bir isyan olduğunun altını çizen Akar, “Pahalılık aldı başını gitti. Ücretlinin geliri geçen yıldan bu yana yüzde 50 eridi. Türkiye’de yaşayan herkes yüzde 50 fakirleşti. Bin 600 lira alan asgari ücretlinin geliri birden 800 liraya düştü. İnsanlar nasıl ev geçindirecek. Ortalık yangın yerine dönmüş durumda. Düşünebiliyor musunuz soğan bile 5 lira oldu, iki aya kalmaz ‘10 lira olur’ diyorlar. AKP Hükümeti ipin ucunu kaçırdı. Şimdi önümüzde seçim var ve seçim politikaları şimdiden uygulanmaya başlandı. Ben işlerinin çok zor olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

ANTALYA’DA SEÇİM ORTADA

Antalya’da özellikle Büyükşehir Belediyesi’ni kazanacak olan adayı İYİ Parti ile MHP seçmeninin belirleyeceğini iddia eden Akar, şöyle konuştu: “Antalya ilk kez bu kadar belirsiz. Antalya’da hiçbir parti, hiçbir belediye için ‘bunu kesin alırım’ diyemez. Antalya’da bu seçimin kazananını İYİ Parti ile MHP belirleyecek. Halbuki MHP, İYİ Parti ve Büyük Birlik Partisi; CHP ve AKP’nin içindeki kendilerine yakın isimleri alıp seçimi kazanabilirler. Ama bu olamayacağı için Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı devam ediyor. Antalya’da bu ittifaklarla seçime gidilirse ne olur? Bana göre her şey ortada. Millet İttifakı yüzde 53, Cumhur İttifakı yüzde 47 almış. Ama burada adayın profili çok önemli. Açıkçası AKP’nin adayından çok CHP’nin göstereceği aday önemli. CHP’nin adayı bu yüzde 53’lük oyu tutabilecek mi? Yoksa düşürecek mi? Bence bu çok önemli. Çünkü özelikle İYİ Parti’nin oyları geçişken oylar, kötü bir adayla tutulabilir mi yoksa başka partiye kayabilir mi? Bu konuda kimse kesin bir şey söyleyemez.”

ADAY PROFİLİ ÖNEMLİ

“AKP’nin Büyükşehir adayı Menderes Türel. CHP’de ise Çetin Osman Budak, Muhittin Böcek ve Ümit Uysal’ın isimleri geçiyor. Belki sürpriz bir aday olabilir. Ama öyle bir aday çıkmalı ki, projeleriyle, söylemleri, icraatları, duruşu, birlik ve bütünlüğü sağlayıcı yapısıyla Millet İttifakında olduğu gibi diğer partilerden de oy alabilmeli. CHP buna yaparsa Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni çok rahat kazanır. Bunu yapmazsa seçim ortada.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

Editör: TE Bilisim