- Antalya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Metin Bulut, son dönemde kentin spor alanlarının tek tek rant uğruna yok edildiğine vurgu yaparak, Antalya kamuoyunun konuya sahip çıkmasını istedi.

 

PISIRIK OLMAYALIM

-Antalya kamuoyunun daha fazla sessiz kalmamasını isteyen Bulut, “ Sağduyulu siyasiler, meclis üyeleri, STK’lar ve gazeteciler bu konuya parmak basmalı. Korkak ve pısırık olmamak lazım. Bu kent bu kadar sahipsiz mi?” dedi. 100. Yıl Spor Kompleksi alanından ayrılan 40 bin metrekarelik alanla ilgili kazanılan yargı mücadelesinin ardından Narenciye Caddesi’nde spor alanında yaratılan akaryakıt istasyonu tepki çekmeye devam ediyor. Planları Mimarlar Odası tarafından yargıya taşınan tadilata bir tepki de ASKF Başkanı’ndan geldi.

 

Antalya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Metin Bulut, kent merkezindeki spor alanlarının tek tek AVM’lere ve akaryakıt istasyonlarına çevrilmesini sert bir dille eleştirdi.

Akdeniz GERÇEK’e özel açıklamalar yapan Bulut, kentin sağduyulu insanlarının, siyasilerin, meclis üyelerinin, sivil toplum örgütlerinin ve gazetecilerin bu konuya sahip çıkmalarını istedi.

 

KÖY HİZMETLERİ SAHASI

CAMİ OLUYOR

Metin Bulut, Antalya’daki birçok spor tesisinin bir şekilde yok edildiğini belirterek şöyle konuştu:Antalya Otogarı’nın karşısında bulunan eski Köy Hizmetleri futbol sahasının hali malum. Köy Hizmetleri’ni burada çok güzel bir sahası vardı ve buraya cami yapılıyor. Tamam cami yapılmasına bir şey demiyoruz ama niye futbol sahasının olduğu yere yapıyorlar. Antalya’da cami yapacak başka yer mi kalmadı? Yazıktır, günahtır. Bu kentin çocukları nerede top oynayacak?”

 

100. YIL, RANTÇILARIN

İŞTAHINI KABARTIYOR

“Antalya sporu için çok önemli olan amatör spor kulüplerinin maçlarını yaptığı 100. Yıl Spor Tesisleri’ndeki spor sahalarını kaldırdılar, kapalı spor salonu yaptılar ama bölgenin geri kalanını ticari alana çevirip rant alanı yaratmaya çalışıyorlar. Yargı şimdilik ‘dur‘ dedi ancak ben rantçıların iştahını kabartan bu yerin peşini bırakacaklarını düşünmüyorum. Bu alanın geleceği için endişeliyim. Umuyorum endişelerim boşa çıkar.”

 

ZEYTİNKÖY SAHALARI

YERLE BİR EDİLDİ

“Aynı şekilde Zeytinköy’deki sahalar da gidiyor. Çocukların toplanacağı yer kalmıyor. Devlet bir yıl önce buraya 10 milyon TL para yatırmış sonra kalktılar soyunma odalarını, elektrik sistemlerini, çim sahayı, tribünleri yıktılar. Şimdi her taraf çukur oldu. Bu devletin parasına yazık değil mi? Ben 7-8 ay kamyonların önüne yattım buraları yıktırmadım.”

 

DEMİRCİKARA’DAKİ HALI SAHA

AKARYAKIT  İSTASYONU OLUYOR

“Son alarak da Muratpaşa İlçesi Demircikara Mahallesi’ndeki bir halı sahanın yeri bir şekilde akaryakıt istasyonuna çevriliyor. Mimarlar Odası dava açtı ama yıkım çalışmaları halen devam ediyor. Orası Muratpaşa Belediyesi’nin kendi mülkü, biraz da Vakfın yeri vardı. Beraber meclisten geçirdiler ve Antalyaspor’a verdiler. Antalyaspor da para kazandı. Ama spor tesisi de gitti. Bunu Antalya’da bilmeyen var mı?”

 

ARTIK ELİMİZİ TAŞIN

ALTINA KOYMALIYIZ

ASKF Başkanı Metin Bulut, açıklamalarının sonunda kendin sağduyu insanlarının artık elini taşın altına koymasını istedi. Bulut, “Bunun sonu ne olacak? Bu konuda Antalya kamuoyu ses vermeli. Bu sadece benim yapabileceğim bir şey değil. Sağduyulu siyasiler, meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri ve gazeteciler bu konuya parmak basmak durumunda. Bu kent bu kadar sahipsiz mi? Korkak ve pısırık olmamak lazım. Yok mu  elini taşın altına koyacak sorumluluk sahibi insanlar? Özellikle basın bunları tek tek yazmalı” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim