Otobüs esnafına 7800 km’lik hizmet karşılığı yapılması gereken 35 bin TL’lik ödemelerin esnafa bin TL’den başlayan miktarlarda eksik yattığı iddiasını gündeme taşımamızın ardından beklenen görüşme yapıldı. Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, yetkililerle görüştü. Esnafın şikayetlerinin haklı olduğu ancak ödemelerin gelecek ay yapılacağı öğrenildi.

 

 

EKSİK ÖDEMELER GELECEK AYA

Önceki gün manşetten duyurduğumuz Antalya ulaşım esnafının hak edişlerinin eksik ödenmesi sorunu, idareden de doğrulandı. Ödemelerle ilgili esnafın isyanı sonucu Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri görüştü. Başkan Arslan, esnafın şikayetlerinin haklı olduğunun görüldüğünü belirterek, “Ulaşım esnafının eksik yatan parası hesaplarına yatırılacak” dedi.  Ancak ödemelerin gelecek ay yapılacağı öğrenildi.

 

 

Akdeniz GERÇEK’e gelen ulaşım esnafının hak ediş sorunu gündeme oturdu. Konuyu sorduğumuz ve manşete taşıdığımız Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yasin Arslan, beklenen görüşmeyi yaptı.  Görüşme olumlu sonuç verdi ama ödemelerin gelecek ay yapılacağı kaydedildi.

 

KASIM AYI SONUNDA ÖDENECEK!

Başkan Yasin Arslan, ulaşım esnafımızın hak edişlerle ilgili sıkıntısı konusunda 19 Kasım Pazartesi günü gerekli girişimleri yaptıklarını belirterek, “Ulaşım esnafı arkadaşlarımızın hak edişlerle ilgili sıkıntılarını çözdük. Yaklaşık 40 civarında arkadaşımızın hesaplarına eksik para yatırılmıştı. Bunlar tek tek hesap edildi ve hesaplarına yatıracak. Toplu Taşıma Şube Müdürü İsmail Fidan göreve yeni gelmişti. Normalde 7800 kilometreyi geçen esnaftan kesinti yapılmıyordu. Ancak bu rakam 8000 kilometre olarak baz alınmış. Ama biz esnafımıza 7800 taahhüdü vermiştik. Yaptığımız görüşmeler ve uyarılarımız sonrası hata yapıldığı görüldü ve düzeltme yapılacak. Biz de bu konuda düzeltme yapılacağını ve eksik paraların kasım ayı sonunda hesaplara yatırılacağını cep telefonu mesajıyla esnaf arkadaşlarımıza ilettik. Dolayısıyla sorun çözüldü. Tüm ulaşım esnafının içi rahat olsun. Herkes hak ettiği parayı alacak” dedi.

Yasin Arslan, esnafın hakkını korumakla görevli olduklarını da hatırlatarak, “Bundan sonra da ulaşım esnafının hiçbir şekilde hakkının yenmesine kesinlikle izin vermeyiz. Biz esnaf için varız” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim