Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın Muratpaşa’daki oyunu ve halkın kimi aday görmek istediğini belirlemeye dönük başlatılan bir anket kafaları karıştırdı. CHP ve AKP cephesinden anketi sahiplenen çıkmazken hedef 3 AKP’li isimle birlikte adı Muratpaşa Belediye Başkan Adayı olarak geçen Devrim Kök oldu.

ANKETE SAHİP ÇIKAN OLMADI

CHP’de gençlik kollarında başladığı siyasi yaşantısında Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı, il başkanlığı, milletvekilliği ve parti meclis üyeliği görevlerinde bulunan Devrim Kök’ün adı 3 AKP’li isimle birlikte anketlerde Muratpaşa Belediye Başkan Adayı olarak geçiyor. AKP ve CHP yöneticileri anketi sahiplenmezken Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal için yaptırılan bir memnuniyet anketi olduğu iddiası da Uysal tarafından yalanlandı. Ancak Devrim Kök, böyle bir iddia olduğunu kaydetti.

 

Dün cep telefonlarına gönderilen link üzerinden yapılan bir anket CHP’de tedirginliğe yol açtı. CHP’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak için yoğun mesai harcayan ‘Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a oy verir misiniz’ sorusuyla başlayan anket, kafaları karıştır. İlk başta AKP’nin yaptırdığı bir anket hissiyatını uyandırırken, AKP İl Başkanı anketle ilgilerinin olmadığını kaydetti. Adı ankette geçen CHP eski Milletvekili ve PM Üyesi Devrim Kök, anketin Uysal’ın memnuniyet anketi olduğunu duyduğunu kaydetti. Uysal ise “Niye böyle bir şey yapayım? Bu söylentiyi çıkaran siyasetin dışından olabilir. Bir siyasi mantık yok. Dedikodu” dedi. CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan isimlerinden birisi ya AKP”

UYSAL’IN MEMNUNİYET ANKETİ Mİ?

CHP’de gençlik kollarında başladığı siyasi yaşantısında Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı, il başkanlığı, milletvekilliği ve parti meclis üyeliği görevlerinde bulunan Devrim Kök’ün adı 3 AKP’li isimle birlikte anketlerde Muratpaşa Belediye Başkan Adayı olarak geçiyor. Muratpaşalı seçmene cep telefonu üzerinden gelen mesaj yoluyla yapılan anketin Ankara’da özel bir şirket tarafından yaptırıldığı öğrenilirken, anketi sahiplenen çıkmadı. AKP Antalya İl Başkanı Ethem Taş, anketin kendileri tarafından yapılmadığını söyledi.

KİMİ ADAY GÖRMEK İSTERSENİZ?

8720’den Cep telefonlarına gelen mesajda ‘Yerel seçimlerde Muratpaşa Belediye Başkanı sizce kim olmalı?’ sorusuyla birlikte yönlendirilen linkte ilk soru ‘2019 yerel Seçimlerinde, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a oy verir misiniz?’. Oy veririm tercihini işaretledikten sonra anket tamamlanırken, eğer oy vermem tercihi işaretlenirse bu kez devreye ikinci soru geliyor; “Muratpaşa Belediye Başkan Adayı olarak kimi görmek isterseniz?” Bu sorunun şıkları ise şöyle; Can Kasapoğlu, Devrim Kök, Gökçen Özdoğan Enç, Osman Akman, Diğer (açıklayınız). 

‘UYSAL’IN MEMNUNİYET ANKETİ’ İDDİASI

İki eski AKP milletvekili ve AKP Büyükşehir ve Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi ile birlikte adı adaylıkta geçen Kök, anketten haberinin olmadığını ifade etti. Kendisiyle AKP tarafından kurulan bir temas olmadığını bildiren Kök, bu anketin Ankara’da bir araştırma firmasının yaptığını ama kim için yaptığını bilmediğini, duyduğuna göre anketin ‘Ümit Uysal’ın memnuniyet anketi’ olduğunu belirtti. Öte yandan Uysal, böyle bir anket yaptırmadığını bu iddianın dedikodu olduğunu kaydetti.  CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin de anketi kimin yaptığını bilmediğini, Uysal’ın anketi olmadığını ama adaylardan birinin yaptırdığını düşündüğünü belirtti.

KÖK-UYSAL GERİLİMİNE ANKET ATEŞİ

Bilindiği gibi AKP’nin kazandığı 2014 yerel seçimlerinin hemen ardından dönemin İl Başkanı Devrim Kök’ün Bilişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Umut Doğan, Başkan Yardımcıları Ergün Kurt ve Salih Azizoğlu AKP’ye geçmişti. Devrim Kök’ün İl Başkanı olmasında büyük destek olan Ümit Uysal’ın seçimlere 45 gün kala Muratpaşa Belediye Başkan Adayı olmasını sağlayan Kök, 24. Dönem milletvekilliği adaylığında Uysal’ın büyük desteğini almıştı. Sonrasında bilinmeyen bir nedenle Kök ile Uysal’ın arası açılırken sahibi bulunamayan bu anketin de var olan gerilimi arttıracağı düşünülüyor.

GÖRKEM DELLAL 

 

Editör: TE Bilisim