Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yasin Arslan, ulaşım esnafının aylık 35 bin TL’lik hakkedişleriyle ilgili yapılan eksik ödemeler ve kesintilerle ilgili Akdeniz GERÇEK’e konuştu.

 

İDDİALARI ARAŞTIRACAĞIZ

Bu konuda kendisine de şikayetler geldiğini kaydeden Arslan, ”Konuyu yarın (pazartesi) araştıracağız. Ama şunu söyleyeyim, kilometrede 7 bin 800’ü tamamlamayanlara doğal olarak daha az bir ücret ödeniyor. Yani eksik kilometresi olana eksik ödeme yapılıyor. Tamamlayanlara da eksik ödendiği konusunda iddialar da var, bunun da araştırmasını yapacağız. Ancak araç, yönetmelik gereği sabah sırasına gelmemiştir. Bunun yüz tam bilet bir cezası var, o kesilmiş olabilir. Bunun yanında akşam son sıra terki vardır, bununda yüz tam bilet kesintisi vardır. Bunun gibi bir süre ceza var. O yüzden tekrar bakmak lazım. Bu paralar Cuma günü yattı yarın (pazartesi) bakılıyor ve yanlışlık varsa düzeltiliyor” dedi.

 

YANLIŞ VARSA DÜZELTİLİR

Arslan, cezalarla ilgili ulaşım esnafına yazılı ve sözlü bilgi verilip verilmediği yönündeki bir soruya ise şu karşılığı verdi: “Bu konuda bizde yardımcı oluyoruz, belediyede dilekçe ile müracaat edene bilgi veriliyor. Araçların bir gün sonunda ya da ay sonunda kaç kilometre yaptığı elektronik ortamda görüldüğü için bir haksızlık söz konusu değil. Hatta bu dokümanlar ayrıntılı bir biçimde her şeyi net bir şekilde yazıyor. Bir yanlışlık varsa düzeltilebilir.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

Editör: TE Bilisim