Antalya'da AKP’li  delegeler, 19 ilçe ve büyükşehir belediyesi başkanlığı adaylarını belirlemek üzere ilk kez elektronik ortamda temayül yoklamasına katıldı.  Temayül yoklaması Samsun Milletvekili ve Gençlik ve Spor  eski Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın denetiminde yapıldı.

 

Mahalli İdareler Seçimleri'ne yönelik AKP  temayül yoklaması dün saat 10.00'da Antalya ile birlikte Türkiye'de aynı anda başladı. Delegeler aday olmasını istediği isimleri ilk defa elektronik ortamda bildirdi. Tüm Türkiye'yle birlikte Antalya'da da 3 bin 600 delege Kepez Belediyesi’nin Mimar Sinan Kongre Merkezi'ne (MSKM) giderek, 19 ilçe ve büyükşehir belediyesi başkanlığı için görüşlerini sisteme girmeye başladı. Samsun Milletvekili ve eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, süreci yakından takip etti.  Temayül yoklamasına Antalya teşkilatının katılımından memnun olduğunu belirten Kılıç, Türkiye'de elektronik ortamda temayül yoklamasını yapan tek parti olduklarını vurguladı. Hiçbir sorun yaşamadan teşkilat üyelerinin özgür görüşlerini dile getirdiğini anlatan Kılıç, “Elektronik sistem sayesinde yoklama sona erince sonuçlar hiçbir soru işaretine gerek kalmadan genel merkeze iletilecek" dedi.

 

SÜRPRİZ ADAY OLACAK MI?

Milletvekili Çağatay Kılıç, Antalya için sürpriz adaylar olup olmayacağına ilişkin soruya ise “Görevimiz burada temayül yoklamasını yapmaktı. Antalya için beklentiler nedir, nasıl işleyecek? O kısım seçim işleri ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gelen bilgiler doğrultusunda vereceği kararla ortaya çıkacak. Ben o konuda bir şey söyleyemem ama kalabalığa bakılırsa AKP belediyeciliği isteniyor" diye konuştu. AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş da yeni sistem temayül yoklamasını değerlendirdi. Yüzde 90'ın üzerinde katılım beklediklerini ifade eden Taş, “Delegelerimiz 20 bilgisayar üzerinden oy kullanıyor. 3 bin 600 kişi oy kullanacak. Her ilçemizde en az 5-6 adayımız var. Delegelerimiz burada en fazla 3 ismi manüel olarak yazabiliyor" diye konuştu.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim