Birleşik Kamu-İş’in Antalyalı Genel Başkanı Mehmet Balık, AKP iktidarının hayat pahalılığına engel olamadığını ve halkı enflasyona ezdirdiğini belirterek, “Bu şartlarda AKP’nin Antalya yerelinde seçim alması özellikle Büyükşehir’i kazanması mümkün değil” dedi.

Birleşik Kamu İşgörenleri (Birleşik Kamu-İş) Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık,  AKP iktidarının ülkede yaşanan hayat pahalılığına engel olamadığını ve halkı enflasyona ezdirdiğini belirterek, “Bu gidişle önümüzdeki yerel seçimlerde işleri çok zor” dedi.

 

HALKI ENFLASYONA EZDİRİYOR

Son bir yılda temel tüketim mallarında yüzde 49.31’lik bir artış yaşandığını ve bunun ücretliye yansıtılması gerektiğini kaydeden Balık, “Öncelikle normal bir vatandaşın günlük ihtiyaçlarındaki artışı göz önünde bulunduralım. Bir vatandaş bir ay içinde ne yer ne içer ona bakmak lazım. Bunlar, ekmek, et, süt yumurta, yağ, meyve sebze, bakliyat ürünleridir. Bizim temel tüketimimiz budur. Son bir yılda temel tüketim mallarında yüzde 49.31’lik bir artış yaşandı. Yani geçen yıl 100 TL ödeyerek aldığımız ürünleri bu yıl 150 TL ödeyerek aldık. Bu da yüzde 50’lik bir artış demektir. En basitinden temel gıda maddesi olan makarna, bulgur ve ekmekte bir yılda yüzde 29 artış yaşandı. Ocak ayından bu güne kadar da yüzde 28’lik bir artış var. AKP iktidarı ülkede yaşanan hayat pahalılığına engel olamıyor ve halkı enflasyona ezdiriyor. dolayısıyla bu fiyat artışıyla ve bu maaşlarla vatandaşın pazar filesinin dolmasının imkanı yok” dedi.

ANTALYA’DA KAZANAMAZ

Birleşik Kamu-İş’in Antalyalı Genel Başkanı Mehmet Balık, bu şartlarda AKP’nin özellikle Antalya yerelinde seçim almasının mümkün olmadığını vurgulayarak şöyle konuştu: “Peki vatandaş bu şartlarda AKP’ye neden oy versin? Bu süreçte vatandaşın cüzdanına giren maaşta bir artış yaşandı mı? Asgari ücret bin 603 TL. Bu asgari ücretle geçinmenin mümkün olmadığını defalarca söyledik. TÜİK’in açlık ve yoksulluk sınırı ortada. AKP Hükümetinin yılbaşında asgari ücretliye yansıtacağı fiyat artışlarının en azından 2 bin 400 TL civarında olması gerektiğini düşünüyorum. En düşük devlet memuru maaşı 2 bin 400 TL civarında. Bu insanlar ciddi anlamda geçim sıkıntısı çekiyor. AKP tüm bu olumsuz şartlar karşısında 2109’un 31 Mart’ında seçimi nasıl kazanır? Bana göre öncelikle her zaman başvurduğu seçim hileleri yöntemiyle ve suni gündem yaratarak. Bazen savaş çığırtkanlığı ve milliyetçilik vurgusu yaparak bunu başarıyor.  Sonuç olarak önümüzdeki süreçte bu şartlarda AKP’nin özellikle Antalya yerelinde söyleyecek olursak bana göre seçim alması mümkün değil.  Antalya’da AKP’nin Büyükşehir’i kazanması mümkün değil.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim