-Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, son dönemde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili artan sözlü ve fiili saldırıların sistematik olduğunu iddia etti. 


-Balkan, bu tür saldırıların Türk toplumunu incittiğini de belirterek, “Atatürk’le ilgili sözlü ve fiili saldırılara karşı yeterli ve gerekli iradeyle mücadele edilmediği de kesin” diye konuştu.



Antalya Barosu olarak Atatürk ve cumhuriyete karşı yapılan saldırılar karşısında çok hassas olduklarını vurgulayan Balkan, “Atatürk’e ve cumhuriyetin kazanımlarına karşı, son dönemde artan sözlü ve fiili saldırıların sistematik bir saldırı olduğu çok açık. Bunlar temel olarak Atatürk’ün ilke ve devrimleriyle Cumhuriyetin kazanımlarıyla bir hesaplaşma düşüncesinin yansımasıdır. Elbette çok üzücü ve kabul edilemez.  Biz de elimizden geldiğince duyarlılığımızı ortaya koyup Atatürk’e ve onun aziz hatırasına, ilke devrimlerine, cumhuriyetin kazanımlarına yönelik işlenen suçlarda tavır alıyoruz. Duyarlılığımızı ortaya koyuyoruz ve mücadelesi yapıyoruz” dedi.


DAHA DUYARLI OLUNMALI

Bu tür saldırıların Türk toplumunu incittiğini kaydeden Balkan, “Son dönem Atatürk’le ilgili sözlü ve fiili saldırılarda ciddi bir artış yaşandığı ve bu saldırılara karşı yeterli ve gerekli iradeyle mücadele edilmediği kesin. Bu konuda ülkede büyük bir çoğunluğun hem fikir olduğu da ortada. Bu konuda yetkililerin daha hassas olmalarını ve Türk toplumunu inciten saldırılara karşı kararlılıkla mücadele etmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü biz varlığımızı Atatürk’e borçluyuz. Cumhuriyetin sağladığı olanaklar ve demokrasi sayesinde bugünleri yaşıyoruz. Bunları bize kazandıran kurtarıcımız ve kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’e karşı işlenen suçlarda da daha dikkatli ve duyarlı olunması gerekir” diye konuştu.


HALK HER ŞEYİN FARKINDA

Balkan, Türk halkının bu konuda yaratılmak istenen algıyla ilgili rahatsızlığı olduğunun da altını çizerek, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Türk halkı için Atarük’ün farklı bir yeri vardır. Ona ve cumhuriyete toz kondurmaz. Ayrıca bu tür saldırıların hangi odaklar tarafından, ne amaçla çıkarıldığı da bilinmektedir. Umuyorum yetkililer bu konuda üzerlerine düşen görevleriin yapar ve bir daha bu tür olaylarla karşılamayız.” Kubilay ELDEMİRCİ


 


Editör: TE Bilisim