-Platformdan yapılan açıklamada, devletin kadın politikalarına ve erkek şiddetine karşı sessiz kaldığı belirtilerek, “Kendi sözümüzü söylemek için sokağa çıkıyoruz” denildi.


Antalya Kadın Platformu üyeleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü nedeniyle yapacakları mitingle ilgili BES Antalya Şube Binası’nda bir basın açıklaması  yaptı. Platform adına basın açıklamasını Aynur Seyrek okudu.  Açıklamada, kadına yönelik şiddetin her gün farklı şekillerde yaşamlara saldırı olarak karşımıza çıkmaya devam ettiği belirtilerek şöyle denildi: “Kadın katliamları, taciz, tecavüz ve çocuk istismarlarının ardı arkası kesilmiyor. Derinleşen ekonomik krizin faturasını bizlere ödetmek isteyen AKP iktidarı, boşanma sonrası nafaka hakkımıza dahi saldırarak bizleri daha da yoksullaştırmak istemekte, güvencesizlik ve erkek şiddeti arasında tercih yapmaya zorlamaktadır. İktidarın savaş politikaları biz kadınlara yoksulluk ve gözyaşı olarak yansımakta iken, muhalif kadınlara yönelik tutuklama ve gözaltı terörü ile politika yapma hakkımız engellenmek istenmektedir.”

SESSİZ KALMAYALIM

“Cezaevlerinde siyasi tutsak kadınlar baskı ve tacize maruz kalmakta, birçok kadın çocuğunu cezaevi koşullarında büyütmek zorunda bırakılmaktadır. Devletin kadın politikalarına ve erkek şiddetine karşı sessiz kalmıyor; kadınlar olarak kendi sözümüzü söylemek için sokağa çıkıyoruz! Emeğimize, bedenimize ve kimliğimize sahip çıkmak için; sömürüye, milliyetçiliğe, militarizme, homofobiye ve savaşa karşı kadınların mücadelesini ve dayanışmasını yükseltmek için alanlara çıkıyoruz. LGBTİ’lerin temel hak ve özgürlükleri anayasal güvence altına alınmadığı sürece nefret cinayetlerinin sonunun gelmeyeceğini biliyoruz ve homofobiye-transfobiye karşı ses çıkarıyoruz! Şiddetsiz bir dünya talebimizi daha güçlü haykırmak için bütün kadınların sesini, sesimize katmaya çağırıyoruz.” Haber Merkezi



-

Editör: TE Bilisim